SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
27. 01. 2007. | #1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
problemi sa mysql replikom
svakih mesec-dva mi pukne replikacija na jednom serveru, a ja nikako da otkrijem zasto. Nije to neki veliki problem, jer sam sad vec usao u stos kako da je pokrenem iz pocetka relativno brzo, ali bih ipak voleo da saznam u cemu je problem..
Simptom je da kad se zakacim na master bazu i zadam SHOW MASTER STATUS ne dobijem nikakav rezultat, tj. dobijem empty set. U error logu nema nikakvih poruka koje bi ukazivale zasto se to desava. Na slave-u za to vreme sve izgleda normalno, kao da ceka da mu master posalje podatke (odnosno sve radi normalno, ali ne kapira da je pukla replikacija) Jel ima neko neki predlog kako debagovati ovo?
29. 01. 2007. | #2 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 10.02.2006
Hvala: 2
20 "Hvala" u 11 poruka
|
hm, ponasanje koje si opisao podseca na slucaj u kojem bi master/slave, iz kojeg god razloga, izgubili konekciju tokom replikacije, a da slave to ne bi ukachio. however, mysql-ov show master/slave status je sve samo ne pouzdan izvor trenutnog stanja u slucaju da je nesto puklo. ovo je totalan long shot, ali probaj da smanjis slave-net-timeout/master-connect-retry varijable na slave serveru/serverima posto mislim da je default podesavanje na 60 minuta, tako da slave smatra da je sve ok ukoliko se nista ne desi u frame-u od 60 minuta od poslednjeg paketa sa servera. naravno, ovo je samo pretpostavka.
|
29. 01. 2007. | #3 |
old school
Professional
|
Kopiraj output prvo sa master, pa onda sa slave servera, kada otkucas ovo (znaci otkucas na oba servera):
Kôd:
SHOW PROCESSLIST\G Takodje kopiraj output od komande: Kôd:
SHOW SLAVE STATUS\G
Blog: Baze podataka ------------------------ Oracle OCP DBA Oracle OCE SQL Expert Oracle OCP Developer Certified MySQL DBA Poslednja izmena od Dejan Topalovic : 29. 01. 2007. u 23:19. |
30. 01. 2007. | #4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
proveravao sam processlist i koliko se secam na masteru nije bilo onog procesa koji kaze nesto tipa: "Has sent all binlog to slave; waiting for binlog to be updated". Na slave-u ne mogu da se setim sta je pisalo...
Inace nisam uspeo da resim problem sa STOP i START SLAVE SQL_THREAD, probao sam. Resio sam problem tako sto sam iskopirao svezu kopiju baze, izmenio master.info na replici da pokazuje gde treba i restartovao bazu (moguce da ovo sve nije bilo neophodno, ali me mrzelo da se smaram vise sa tim...kao sto rekoh ovo se desi jednom u 2-3 meseca, nije previse cesto..)
30. 01. 2007. | #5 |
old school
Professional
|
Ma nema nista bez improvizacije.
Ajd kad ti se bude opet to pojavilo, trzni me na MSN ili na email, pa da vidimo o cemu se radi.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Encoding problemi | robi-bobi | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 6 | 24. 01. 2009. 17:04 |
Problemi a *boxovima | Mitrović Srđan | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 3 | 01. 07. 2008. 21:43 |
Character set problemi | define | Sva početnička pitanja | 2 | 03. 11. 2007. 07:56 |
sIFR i problemi sa IE | ivanhoe | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 11 | 28. 02. 2007. 16:55 |
Hitrang problemi | ppavlovic | Marketing i SEO | 0 | 27. 07. 2006. 11:55 |