|
02. 11. 2008. | #1 |
danica radovanovic
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 17.12.2007
Hvala: 2
1 "Hvala" u 1 poruci
|
SideKick ili Blackberry?
Planiram da pazarim novi smart mobile gadget, i dvoumim se izmedju Sidekick-a i Blackberry-ija. Prijateljica sa Berklija me nagovara za Sidekick slide (postoji opcija i bez T-mobile plana). Ona koristi sidekick godinama (mada skoro svi u Kalif. koriste Sidekick), i menja samo serije.
S druge strane, na Istocnoj obali, pored iPhone-a dosta se koristi Blackberry i vecina me nagovara za ovu drugu varijantu. Ne znam koje je najbolje resenje, da li neko ima iskustva i preporuke kada su u pitanju ova dva telefona?
02. 11. 2008. | #4 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Ja sam bas mislio da postavim slican topik. Sta mislite da li je za poslovnu upotrebu bolji Nokia E71 ili Blackberry? Btw. vidim izlazi uskoro ako vec nije izasao, BB Storm i Thunder iako ja nesto ne volim touchpad-only telefone. Sta mislite o HTC i verziji istog Googlephona G1?
Iako, sad je mozda i najbolje uzeti neki netbook
02. 11. 2008. | #5 | |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 22.06.2005
Hvala: 14
30 "Hvala" u 19 poruka
|
Ja trenutno imam E61 i prezadovoljan sam , ako ti treba pouzdan telefon sa qwerty tastaturom, WI-FI-jem i malo većim ekranom, a ne treba ti kamera, mislim da nema konkurencije s obzirom da mu je cena oko 190€ + pride baterija je više nego pristojna (3-4 dana). Ako hoćeš kameru onda pogledaj E61i i eventualno E71.
Software-a ima koliko ti duša želi tako da lako možeš da ga urediš prema svojim potrebama (radi i skype preko wifi, im, ...). Uz E61 i E61i (E71 ima integrisan) možeš i da pazariš GPS modul za manje od 100€ i za ukupno 290€ imaš fin telefon i navigaciju pride ... Gledao sam HTC-ove - touch seriju, a onda se upitah zašto to i čemu, mnogo para (u rangu sa laptopovima) a sve to (sem touchscreen-a) ima u E61 i pri tom ne moram (previše) da se nerviram ako ga izgrebem, izgubim ..... Citat:
|
|
02. 11. 2008. | #6 | |
Siva eminencija
Grand Master
|
Citat:
|
|
"Hvala" McKracken za poruku: |
02. 11. 2008. | #7 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Aj za nas laike jedno pojašnjenje šta tačno "poslovna upotreba" predstavlja? Da li neko od vas zaista edituje Word dokumente ili spredšitove na minijaturnoj tastaturi i ekranu 5x5cm? Tj, koja je prednost imanja "pametnog" telefona/PDA danas kad manje više svaki telefon od 50€ ima veb pregledač?
|
02. 11. 2008. | #8 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Veći ekran, puna tastatura, bolja konektivnost (da li ova reč postoji ili sam je upravo izmislio) i čast da razgovor za devojkom u kafani prekine informacija da ti je stigao mail od nekog Nigerijca kome treba pomoć da izvuče 30 miliona dolara iz zemlje zahvaćene građanskim ratom.
02. 11. 2008. | #9 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Meni poslovna upotreba telefona najvise podrazumeva koriscenje Skypea i mogucnost obavljanja kraceg IM-a dovoljno dobro, dovoljan dobar pregled mejlova, dobar organizer, koriscenje Net-a na kompu uz pomoc telefona tamo gde nema Wifi.
02. 11. 2008. | #10 |
Siva eminencija
Grand Master
|
Mali offtopic, kakve veze ima sta koriste si u CA?
Veliki broj korisnika u Bogoti koristi nesto belo i praskasto, pa to nije merilo da li je nesto dobro ili nije. A "poslovne svrhe" ne treba ni komentarisati Kad smislis STA TACNO zelis da radis onda je izbor znacajno jednostavniji, a "smart mobile gadget" ne znaci ama bas nista. I spajalica za papir je smart mobile gadget. Poslednja izmena od McKracken : 02. 11. 2008. u 22:52. |
2 članova zahvaljuje McKracken za poruku: |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
BlackBerry bez BlackBerry usluge | webgazda | Opušteno | 5 | 27. 08. 2010. 23:41 |