|
11. 09. 2009. | #1 |
emperor Selassie
Grand Master
|
Pošto prisustvo porođaju?
Samo me zanima šta podrazumeva "prisustvo porođaju"? Korišćenje sterilnog odela/maske/kapice/čega god i mesto za stajanje? Pa skoro 200 evra :/ |
"Hvala" Nemanja Avramović za poruku: |
11. 09. 2009. | #2 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
To verovatno podrazumeva da moraju da te obilaze jer smetaš i da imaju posebnog lekara za tebe ako rokneš u nesvest
Kada sam nekada davno radio DTP, imao sam otpilike ovakav cenovnik: - ako radim samo cena je 100 DEM - ako radim po vašim striktnim zahtevima cena je 200 DEM - ako ćete da mi stojite iznad glave dok radim cena je 300 DEM pa ko voli - nek' izvoli Što kažu u onom filmu "plati pa klati"
11. 09. 2009. | #3 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Mogu samo da kazem lopovi i stoka...
11. 09. 2009. | #4 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Evo u Tirsovoj na Hematoloskom odeljenju (kao i svuda u celoj bolnici I guess) se placalo ako zelis da lezis pored deteta koje se leci od Leukemije na primer. Ne secam se vise cene, ali mislim da je tipa 2k din dnevno!
Osim sto placas cenu smestaja sa 3 *** (a nemas ni sopstveni krevet vec spavas na stolici ili gde se snadjes), dok si tamo ti se takodje staras o svom detetu: Kupas ga, meris temperaturu, presvlacis, vodis u toalet, hranis, dajes mu lekove (sestre ti samo donesu do sobe/boxa), presvlacis posteljinu, zabavljas. Pitam se ko bi to radio da dete lezi samo??? Inace da se ogradim da ne bude da pljujem po osoblju gde je moja Jovana lezala (koje je zaista OK), ali sistem je totalno nakaradan i pogresan. |
11. 09. 2009. | #5 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 22.06.2005
Hvala: 14
30 "Hvala" u 19 poruka
|
U Višegradskoj je prisustvo porođaju 7.000, friška informacija od danas
|
12. 09. 2009. | #6 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Niste ostavili informacije koliko se placa epiduralna, koliko se secam 500 eura, sto je naravno "nezvanicna" usluga i ne dobija se fiskalni
Poslednja izmena od dinke : 12. 09. 2009. u 00:36. Razlog: pogresna cifra :) |
11. 09. 2009. | #8 |
Dejan Grujic
Professional
Datum učlanjenja: 29.09.2005
Hvala: 9
64 "Hvala" u 40 poruka
|
Kad sam koristio tu uslugu pre malo manje od 3 godine, to je podrazumevalo boravak u apartmanu za vreme porođaja i to je ono što se u stvari plaća. I vredi svaki dinar. Em' imaš privatnost, em bolji tretman, em' ne slušaš druge porodilje kako se deru.
|
12. 09. 2009. | #9 |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
|
Evo ukratko, ne moraš da plaćaš
Прво излегува главчето на бебето од вагината на мајката. http://www.okno.mk/node/2148 |
12. 09. 2009. | #10 | ||||
Дејан
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 02.10.2008
Hvala: 2
2 "Hvala" u 1 poruci
|
Citat:
Citat:
Njima ne odgovara da ih neko kontrolise i da vidi kako se oni u stvari odnose prema tim zenama, te koliko postuju procedure koje moraju. Najlakse je po oprobanom modelu - vodi zeni privatno trudnocu, natera je u klanicu tipa Narodni front gde pola Srbije ima neku "vezu" i gde se non-stop licitira ko ce vise para da donese doktoru a onda je navuce na neke ekstra usluge ispod zita od cega ostane samo pakleni porodjaj i divljacki odnos u "baby-friendly" smestaju... Ti dobrano zalegnes da zaradis svoj evro i imas pravo da ga trazis. Takodje, ti sam odradis svoj posao i necije dahtanje za vratom moze da ti smeta jer svaki put imas nove probleme i iznova moras da budes kreativan. Mislim da imas pravo da to i naplatis, ali da oni nemaju pravo da surovo naplacuju ono sto najcesce NE RADE. Procedura porodjaja je jos samo u mudzibur drzavama naucna fantastika i lekar ovde najcesce ni nema potrebu da intervenise. To postane ocigledno kad se jos jedan par ociju umesa u pricu. Otuda i bajke o padanju u nesvest, te toboznja briga o ocu, majci, infekcijama (valjda nisu culi za praksu u nekim zemljama da se zene cak kuci poradjaju a ne u bolnici), GUBITKU SEKSUALNE ZELJE hahaha. Ej, ovo im je najbolje.... Citat:
Citat:
Ja sam odlicno prosao, supruga se porodila na Zvezdari. Nikom nisam ni nudio pare niti su mi trazili. Porodila se bez epidurala. Prvi put je trajalo dugo jer smo bili neiskusni, drugi put - dlanom o dlan. Osim sto nisu mogli da me propisno obuku i sto nije bilo klime (ponavljam: nisu oni krivi sto rade u pasijim uslovima), nemam ni jednu primedbu. babice su je oba puta poradjale, doktori se pojavili proceduralno da budu fini i obave svoj deo posla. Tada se placalo 2000 din i bilo je jeftinije nego drugde ali sam u odabir ukljucio i neke druge faktore, pre svega iskustva drugih i odnos pri razgovoru sa nama. Baby-friendly je bio zaista to sto mu u imenu stoji. Osoblje fantasticno, oporavak brz. Ja cu to pamtiti kao nesto najlepse u zivoti. moja supruga ceni to sto sam bio uz nju i nema zamerki na nivo mog interesovanja za seks nakon toga. Ali, iskustva mnogih ljudi su uzasna generalno gledano. Ako neko hoce da prisustvuje porodjaju to je njegova stvar. Ovolika kampanja lekara (pre svega metodom - "udri po dzepu") protiv toga je indikativna, bas kao i ocigledna nezainteresovanost drzave da resi najocigledniji problem a pritom mislim na korupciju u citavom zdravstvu. |
||||
2 članova zahvaljuje Betelgeuse za poruku: |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Prisustvo brenda - online marketing | glaspodrinja.com | Marketing i SEO | 0 | 03. 08. 2010. 15:10 |
'alo ... pošto najbolji TV? | noviKorisnik | Opušteno | 2 | 01. 02. 2006. 11:00 |