|
PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
05. 01. 2007. | #1 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 11.10.2006
Hvala: 32
10 "Hvala" u 7 poruka
|
dump MySQL baze, ali na siguran nacin..?
yo ppl,
evo vec 4h se vrtim u krug, pokusavam da napravim PHP skriptu koja ce da mi radi bekap cele baze, kada se pozove (znaci nije mi potrebna automatska skripta koja se izvrsava na zadati vremenski interval...), ali mi se ne da, pa to je. pokusao sam ove stvari: PHP kôd:
PHP kôd:
a ovo drugo: opet ne moze, jerbo host je zabranio koriscenje system i exec komandi. :| e do jaja. i sad moje pitanje za vas je: - da li postoji neki "smart" nacin da se automatizuje bekap mysql baze, znaci da ne moram svaki put da idem na PHP Admin i da radim sve rucno (nije meni cimanje, nego moram to da napravim da bude user-friendly za admina [doduse i php Admin je user-friendly, ali stagod. zahtev je zahtev.] ) anyone done this kinda thing before? thx 4 ur time 'n' effort, props, dootzky |
05. 01. 2007. | #2 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2005
Hvala: 21
70 "Hvala" u 46 poruka
|
Ja to prosto radim sa:
Kôd:
mysqldump --opt -uUSERNAME -pPASSWORD -h host-name-or-ip database-name > resulting-file.sql Ako nemam sreće (kao kada sam bio kod Verata) izvršavam ovo na mojoj kućnoj mašini preko Windows Schedulera, jednom dnevno. I sve lepo radi.
05. 01. 2007. | #3 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Čak i da nemam shell, čak i da nemam pristup MySQL portu, u životu ne bih počeo da pišem nešto tako, pošto na netu postoji najmanje par desetina PHP skripti koje tome služe... Ako ne možeš da nađeš jednu koja ti odgovara i koju možeš da prilagodiš ako treba, onda stvarno...
Ja sam pri migraciji radionice koristio jednu koja (bez mysqldump) lepo izgeneriše SQL skriptu, snimi na disk, zipuje, pošalje ti nazad, a ima i jačih... |
06. 01. 2007. | #4 | |
Zoran Mihailović
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 30.09.2006
Hvala: 1
259 "Hvala" u 1 poruci
|
Citat:
Recimo, meni je ova klasa prilicno po meri, jer lepo radi i kompresiju file-ova sa servera (ono sto izaberes da se pakuje) + mysql backup (sql skripta). Posle to lepo mailom na neki gmail ili slicno... |
|
08. 01. 2007. | #5 |
profesionalac
Professional
10 "Hvala" u 7 poruka
|
ok, ajde sada cu da probam ovu klasu odmah.. bas da vidim kako radi bekap..
ionako sada moram da bekapujem sve, a koji bolji nacin za test od samog zadatka! hvala za link, sashmo da vidimo kako se ponasa, poz, d |
08. 01. 2007. | #6 |
profesionalac
Professional
10 "Hvala" u 7 poruka
|
omg, uspeo sam, hehe!
doduse, trebalo mi je 2h da se igram i da konacno zakljucim da mi ovaj prvi link ne radi posao (sto je dao "chesare"), vec sam nasao drugu jednostavniju klasu, i poziva se krajnje opusteno: PHP kôd:
(cenim da to smem da uradim, jer je GNU dozvola, pa ideja i jeste da je free i da moze da se deli. recite ako ne sme, sklanjam o'ma! ) poz, dootzky p.s. thx na pomoci, uputili ste me u pravom pravcu! |
05. 01. 2007. | #7 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Citat:
i jos dodas ispod jedan Kôd:
scp resulting-file.sql user@drugi_server.com:backup.sql
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Zastita mySQL baze | SadClown | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 5 | 21. 10. 2007. 22:38 |
MySQL bezbednost i zastita tabela i baze | pele | Sva početnička pitanja | 5 | 01. 07. 2007. 22:46 |
Brisanje većeg broja slogova iz MySQL baze | Dragi Tata | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 14 | 22. 04. 2007. 17:46 |
Čime testirate MySQL baze? | dee | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 7 | 11. 10. 2006. 00:48 |
Eksport i import MySQL baze | Dragan Babić | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 18 | 13. 08. 2006. 13:28 |