|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
11. 06. 2007. | #1 |
novi član
|
zabrana upisa spec. znakova u bazu
pretražio sam sve teme, ali nisam pronašao odgovor na moj problem. Možda je previše početnički, ali moram pitati.
kako zabraniti unos nepoželjnih znakova kao !, ", ? i slično u polja mysql baze? |
11. 06. 2007. | #2 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2005
Hvala: 12
12 "Hvala" u 11 poruka
|
Filtriraj prvo u PHPu, pa tek onda (ako je sve ok) trpaj u bazu.
|
11. 06. 2007. | #3 |
novi član
|
ma sve je već napisano, ali kada se unose vrijednosti u polja baze, kao što su kod imena, na primjer: pero, ako se unese: pero !!! ili "pero", ili ? pero, to izaziva probleme pa bih ja onemogućio unos tih znakova
|
14. 06. 2007. | #4 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
1. kako je srdjevic napisao, potrebno je filtrirati polje pa ga tek onda upisati u bazu:
PHP kôd:
2. drugi nacin je da java scriptom kontrolises polje forme u toku samog kucanja ... ali mislim da bi ti to bilo malko teze, te da bi resenje pod 1. zadovoljavajuce resilo problem koji imas Poslednja izmena od conica : 14. 06. 2007. u 10:51. |
14. 06. 2007. | #5 |
Domagoj Horvat
Expert
|
javascript kao client side metodu bi bilo dobro izbjegavati za ovakve stvari jer kako netko lijepo sroci: ne vjeruj nicemu sto dolazi sa client strane. (posto se lako zaobilazi) sve provjere ovog tipa trebalo bi raditi iskljucivo na serveru.
14. 06. 2007. | #6 |
novi član
|
Ljudi, hvala vam lijepo, stvarno sam mislio da sam preveliki početnik i da je problem koji imam za vas toliko jednostavan te da nije vrijedno objašnjenja.
Sve se to ipak pokazalo netočnim jer sam evo dobio čak i kod koji sam samo prekopirao i pustio u rad te zaključio kako sve savršeno radi. Velika hvala još jednom i ako može samo još jedno malo pitanjce... Kada se nakon pretraživanja baze prikažu rezultati u tablici, htio bih napraviti mogućnost sortiranja po redovima i to na taj način da se u naslovu pored naziva prikazuju dvije strelice (na dole i na gore) te se klikom na jednu od njih, cijela tablica sortira upravo po tom redu i to uzlazno, odnosno silazno (zavisi koja strelica je odabrana) UFFFF, mislim da sam uspio objasniti, ali najbolje je dam vam dam i konkretan primjer stranice koji prikazuje takvu mogućnost (http://www.hrportfolio.com/?f=sortir...C&brStrelice=7) |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Zabrana pristupa direktnim linkom | slavkan | PHP | 10 | 19. 11. 2010. 03:46 |
Mesta upisa besplatnih akcija | pitchweis | Opušteno | 8 | 08. 03. 2008. 19:28 |
Oracle Database 10g konekcija na bazu | majti_orion | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 2 | 07. 09. 2007. 14:09 |
Ban-ovanje korisnika - zabrana pristupa sajtu | bluesman | Planiranje i usability | 19 | 21. 11. 2005. 06:44 |
Novi affilate program, spec uslovi za clanove devprotalk-a | cvele | Marketing i SEO | 0 | 18. 07. 2005. 19:21 |