|
13. 11. 2005. | #1 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
PayPal, IPN i verifikacija
OK, manji problem.
Dobijem "obaveštenje" od PayPala (IPN) da je transakcija "legla" i sad treba da je verifikujem. Imam funkciju koji šalje verifikacioni zahtev i procesira odgovor ali ona definitivno ne radi kako treba pošto kao odgovor dobijem PayPal homepage (!). Šta vi koristite? I kako?
13. 11. 2005. | #2 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Možda da okačiš tu funkciju da vidimo, možda se dešava 404 pa 302 (redirect) - probaj da proveriš header koji se vraća? Meni liči na to.
Nisam koristio PayPal jako dugo, više od 5 godina, ne znam kako sada ide verifikacija, ali koliko se sećam sve je moglo da se strpa u 30-ak redova koda.
13. 11. 2005. | #3 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Samu funkciju sam negde "pokupio" i malo prilagodio. Klasa i test primer odakle je ovo izvučeno je prikačeno na poruku. Probao sam da vidim nešto gotovo pošto nisam imao vremena sam da se cimam (par sati proučavanja dokumentacije i eksperimentisanja), ali mi se čini da će na kraju ipak biti tako... Korisnik se redirektuje na Success stranicu, ali verifikacija ne prođe kako treba.
Pri kraju je dodato logovanje odgovora u fajl, a $this->finish_order() menja stanje porudžbine i čuva izmene u bazu podataka. PHP kôd:
13. 11. 2005. | #4 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Evo šta meni pada na pamet:
fputs($fp, "Host: " . $url_parsed['host'] . "\r\n"); Ne šalješ port, možda mora port da se pošalje. fputs($fp, "Host: " . $url_parsed['host'] . ":80\r\n"); Probao si konekciju sa portom 80. $fp = fsockopen($url_parsed['host'], '80', $err_no, $err_str, 30); jer je default, međutim i tu možda imaš grešku, pošto traži integer a ne string (ja sam imao problem sa tim kada sam portove čitao iz baze pa sam morao uvek intval($port) ) znači probaj sa: $fp = fsockopen($url_parsed['host'], 80, $err_no, $err_str, 30); Dalje, proveri da li je stvarno port 80. Moguće je da te zbog jednog od ova 2 baca na index.
13. 11. 2005. | #5 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Opet baca na index.
Hvala u svakom slučaju. Pogledaću šta dokumentacija ima da kaže na ovu temu pa javljam ako nađem nešto pametno
13. 11. 2005. | #6 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Nekada nije islo preko https, vidim da sada ide tako...
Probaj ovaj kod, sad sam to nasao na disku ... PHP kôd:
Goran Pilipović a.k.a. Ugly Fingers Bradley f.k.a. bluesman I don't always know what I'm talking about but I know I'm right! Poslednja izmena od bluesman : 13. 11. 2005. u 02:38. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Moneybookers verifikacija Viza internet kartice banke Intesa | fanagoria | Sva početnička pitanja | 22 | 19. 05. 2011. 10:24 |
paypal | Ekvador | e-Business | 74 | 23. 09. 2010. 10:20 |
PayPal on site | Mitrović Srđan | Sva početnička pitanja | 16 | 20. 01. 2010. 15:32 |
PayPal placanje | JustBest | Opušteno | 1 | 08. 01. 2010. 20:39 |
Google paypal | nixa | e-Business | 1 | 14. 08. 2005. 14:47 |