e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 06.10.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Jedna od najuspešnijih privatizacija u Kruševcu, prodaja preduzeća za izradu papirnate ambalaže „Dušan Petronijević“ austrijskom „Duropaku“, učinjena je putem Internet prezentacije.
- U marketinškom smislu svakako najznačajniji sajt koji sam kreirao jeste za preduzeće za izradu papirne ambalaže „Dušan Petronijević“. Uradio sam ga godinu dana pre privatizacije, a nakon tri meseca javili su se predstavnici kompanije austrijske firme „Duropak“ koji su osnovne informacije pronašli na sajtu. Tako je realizovana jedna od najboljih privatizacija u našem gradu - objašnjava Saša Paunović, inženjer elektronike, autor je nekomercijalnog vebsajta 037info.net. http://www.blic.co.yu/blic/arhiva/20...e/srbija.htm#3
http://www.akcenat.info Poslednja izmena od Aleksandar Marković : 26. 10. 2006. u 11:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Tačno ali ... ovo je jedana uspešna realizacija websajta lokalnih preduzeća ....
U prevodu ... prodala je priču/produkt ....
![]() |
#4 | |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Inace, i ja imam prilicno pozitivnih iskustava ove vrste. Nisam bas prodao nijednu firmu ali sam bio prilicno iznenadjen koliko cak i mali sajtovi koji su napravljeni reda radi imaju dobre efekte. Sve se svodi na devizu: vazno je biti vidljiv na internetu, na bilo koji nacin.
![]() |
![]() |
#5 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() ^ Greška , svaki dizajn je bitan ...samo je pitanje da li je ružan dizajn stvar koja prodaje produkt ....
Pogledajte MySpace ni ružnijeg dizajna ni veće posete....
![]() |
#6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ajd da teram mak na konac: dizajn nije samo estetski deo... imati pravu informaciju na pravom, lako dostupnom, mestu, uz kvalitetan copy je zapravo mnogo bitniji segment web dizajna od toga da li je pozadina plava ili bela..
![]() |
#7 | |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() http://www.radaronline.com/features/...cary_handbags/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
![]() |
![]() Tekst kao i sam naslov su blago rečeno pretenciozni, ali to je deo uređivačke politike Blica, kao i drugih senzacionalističkih novina (ko redovno prati štampu, zna o čemu govorim).
Firmu sigurno nije prodao sajt, ili je prodaja "izvršena preko Internet prezentacije", ali je svakako poboljšao efikasnost pronalaženja dela informacija o subjektu (zainteresovani svakako do informacija dolaze i na druge načine).
![]() |
#9 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 0
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() Zahvaljujuci ovakvim tekstovima ce, nadam se, neki ukapirati poslovni potencijal interneta i poceti da razmisljaju u tom smeru.
Ja sam, na primer, radio sajt za neki frizerski salon iz Zagreba. Dok sam razgovarao sa naruciocem sajta ni sam nisam bio toliko siguran u proceni koliko ce sajt uticati na pocvecanje posla salona, ali kad sam sajt zavrsio i malo izpromovisao (prijavio odgovarajucim direktorijumima, dobro odradio SEO pa smo bili vidjeni na pretrazivacima...) stvarnost me je demantovala u pozitivnm smislu. Vlasnica salona mi je tako jednom prilikom javila sa radoscu da joj je u salonu bio neki Brazilac koji je za salon saznao preko neta, video afro-kikice koje je zeleo .... i pojavio se u salonu. Sledece iznenadjenje je bila ponuda putem kontakt stranice od strane neke Tajlandske firme koja pravi frizerske makaze (a sajt je samo na hrvatskom). Ljudi i danas cesto pitaju za slobodne termine, pitaju detalje u vezi frizura.... ali bih zakljucio da je to ipak Hrvatska, odnosno IT svest koja je vise godina ispred srpske.
![]() |
|
|