|
![]() |
#1 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Instalirao sam Corel, koliko da konvertujem jedan .cdr fajl u .ai... Taman koliko da se sjetim zasto sam ga svojevremeno zamrzio
![]() Kad sam ga deinstalirao, evo sto mi rece: ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Jel' ovo sada treba da otvori flame Corel vs AI ?
![]() Sorry, ali corel mrze samo oni koji ne umeju da ga koriste, isto kao i u obrnutom slucaju. Sa oba programa mozes da uradis iste stvari, samo je pitanje sta je kome komfornije, brze, lakse, logicnije. A ako je post zbog uninstallera, ... vecina "velikih" programa trazi restart, trebao bi onda da navedes da mrzis i word i photoshop.... cak i adobe acrobat trazi restart da bi zavrsio uninstall.
![]() |
#3 |
Knowledge base
Wrote a book
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() Bradley, izvinjavam se, možda je trebalo da nacrtam?
![]() Nije problem u tome što traži restart, već mi je smiješno/čudno upozorenje "If you choose to restart, your screen may go blank or flicker". Kontaš? Da te neko upozori da će ti ekran malo flicker-isati dok restartuješ kompjuter, alo!? "Većina velikih programa" ti se ne obraća kao retardu. ![]() Što se flejma tiče, Corel možda jeste i logičniji i jednostavniji za rad, samo da nije sklon usporavanju, zakucavanju, pravljenju ogromnih fajlova, lošem prikazivanju boja... A mrzim ga zbog vremena koje sam izgubio zbog upravo tih njegovih feature-a dok sam se bavio DTP-jem. Nadam se da sam sad bio jasniji ![]()
![]() |
#4 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Eh, pa ja gledam naslov teme, pa jos kazes da si ga zamrzeo... mozda si i trebao da mi nacrtas, ali u Corelu
![]() BTW, ti ocigledno nisi dugo startovao corel, ili imas neki corel 5 ili nesto slicno. Ne samo da je Corel 10 puta brzi od AI nego su mu i fajlovi 10 puta manji, a prikaz boja je resen preko ICC profila. Kada startujem AI mogu da popusim pola pljuge dok se ne "podigne", corel to uradi za ispod petnaestak sekundi (evo upravo mi je trebao corel pa sam ga startovao... 11 sekundi). Veliki fajlovi u Corelu nastaju onima koji rade prelom u corelu i ubacuju TIF-ove od po 100 MB. Odavno u Corelu mozes da ubacis sliku kao external link (kao i u IE), a ljudi obicno zaboravljaju (ili ne znaju) da su Corel i AI programi za crtanje a za prelom postoji quark, indesing, pagemaker, framemaker... Ono sto hocu da kazem je da sve zavisi ko i kako ga koristi ![]()
![]() |
#5 |
Knowledge base
Wrote a book
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() Moz' da bidne. Kad sam ga definitivno batalio, aktuelna je bila 9-ka, a ovo sto sam veceras instalirao/deinstalirao bila je 10-ka, dakle, brat-bratu 7 godina staro
![]() Cuo sam rijeci hvale na racun brzine novijih verzija, ali nisam probao... Inace, u Quarku sam radio kad ima vise stranica i teksta, ali za postere i slicne stvari AI je zakon. ![]()
![]() |
#6 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 23.02.2007
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() nije to nista neobicno, to znaci da updatuje neke fajlove u pozadini a prebacivanje u ai format isto ne bi trebalo da bude problem u novijim verzijama. pa koristi sta hoces, meni i corel 10 izgleda dovoljno dobro.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Polovan softver - Photoshop / Dreamweaver / Corel | goran024 | Web aplikacije, web servisi i software | 7 | 11. 02. 2008. 03:56 |