|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 | |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ne sjećam se da smo pričali ovdje na ovu temu, vidim odavno da neke organizacije praktikuju na kraju maila i ovaj kilometarski legal disclamair. Okačio sam ispod tri primjera.
Interesuje me da li ga imate u vasem email potpisu, da li firma u kojoj radite zahtjeva da ga postavite u potpis i u stvari da li je to čudo zaista potrebno sa nekog pravnog aspekta? Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 16.05.2006
Hvala: 72
1.111 "Hvala" u 26 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() IMHO, potez očajnika
![]() Ne vidim praktičnu svrhu toga, ako uzmemo u obzir kilavost našeg pravosuđa i opšte nepoštovanje zakona do najviših instanci. Pretpostavljam da je jedini cilj odvraćanje primaoca u slučaju da odluči da javno objavi kojekakve gadosti koje neki šalju sa korporativnih adresa, te iskreno verujem da kačenje takve napomene uz email dosta govori o pojedincima i/ili firmama koje to praktikuju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Hehe, kad bih ti još rekao nazive organizacija odakle su izvađeni gornji potpisi :-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Boban Karišik
Expert
|
![]() Par klijenta - amerikanaca mi je reklo da izgleda firma mnogo ozbiljnije kad ima to u mailu(njima kao laicima), tako da ga ja drzim.
![]()
![]() |
#5 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ova treca mi je vise nego poznata
![]() Elem, jasno mi je da se time pojedine kompanije stite od svojevoljnosti pojedinaca. Recimo, Dejanu Bizingeru se omakne u internoj komunikaciji sa nekom third party personom nesto sto se nekome potencijalno ne svidja, b92 se stiti pomenutim disclaimerom, tako da niko ne moze da ih optuzi da zastupaju neke (bilo kakve) stavove. U protivnom i kompanija i njeni zaposleni mogli bi biti u problemu ![]() Inace, licno pomenuti disclaimer nesto nisam video u nijednoj prepisci sa svojim inostranim kolegama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 16.05.2006
Hvala: 72
1.111 "Hvala" u 26 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() Po mom shvatanju stvari, ako neko šalje mail sa @firma, to nedvosmisleno znači da govori u ime te firme. Tu je disclaimer u ovom obliku suvišan. Za privatnu, polu-zvaničnu i nezvaničnu prepisku postoje Gmail, Yahoo mail i njima slični, a verovatno najjednostavnije (i meni najlogičnije) rešenje je da se autor ogradi i u samom mailu napiše da je određeni stav njegov lični, a ne firme koju predstavlja... P.S. http://www.goldmark.org/jeff/stupid-disclaimers ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
![]() Davor me preduhitrio
![]() Meni su bezveze i ne koristim ih, ali dijelom razumijem nadlezne u velikim firmama kada to zahtijevaju. Poslednja izmena od zira : 14. 07. 2007. u 14:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ja ih ne koristim jer su mi nekako suvise koorporativni, a ja se uvek trudim da sa klijentima u komunikaciji budem sto "prijateljskiji", naravno u granicama profesionalne komunikacije.. mislim da bi ovo u komunikaciji (narocito sa malim klijentima) stvorilo jedan neprijatan osecaj da je taj mail koji su dobili nekakav genericki odgovor, i da su oni samo jedan od milion klijenata... a ja bas hocu suprotno da se oni osete posebno...
![]() s druge strane ovakve poruke imaju smisla u situacijama kad se posalje pogresan mail, tipa posaljes ponudu pogresnom coveku ili tako nesto... ovaj text ipak savlja do znanja da doticni ne sme da objavi te cifre (npr. na svom blogu) tek tako... ne znam koliko bi to imalo pravnog znacaja u slucaju da se tako nesto stvarno desi, ali ipak, nije zgoreg upozoriti ljude...
![]() |
#9 | |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
http://goldmark.org/jeff/stupid-disclaimers/fun.html Disclaimer: By sending an email to ANY of my addresses you are agreeing that: 1. I am by definition, "the intended recipient" 2. All information in the email is mine to do with as I see fit and make such financial profit, political mileage, or good joke as it lends itself to. In particular, I may quote it on usenet. 3. I may take the contents as representing the views of your company. 4. This overrides any disclaimer or statement of confidentiality that may be included on your message. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
majstor
Wrote a book
|
![]() U Italiji je recimo to redovna praksa a potpisi se razlikuju u tome sto neki navode zakone koji podrzavaju to a neki izostavljaju te clanove zakona.
Jedan primjer: Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Zakon o elektronskom potpisu | Mr.Paja | e-Business | 4 | 18. 12. 2006. 21:35 |
Important Legal Notice Regarding Your Google AdWords Account? | [nq] | Opušteno | 6 | 22. 05. 2006. 17:33 |
Notice: Only variables should be assigned by reference | noviKorisnik | PHP | 15 | 24. 08. 2005. 15:21 |