Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 04.02.2008
Hvala: 13
512 "Hvala" u 1 poruci
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Imam jedan problemcic.Naime, hocu nekako da uz pomoc CSS-a ispisem preko slike neki text.E sad, na nasem dragom googleu, nasao sam neke primere gde se uz pomoc css-a i zatim primenom div-ova u HTML-u, ispisuje text preko slike.Ali meni se ispise text, ali se slika ne ispisuje.U cemu je problem?
Drugo pitanje je kako da na neki drugi nacin (bez upotrebe zloglasnih divova) resim moj problem? Hvala... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Evo ovako, iz glave, ako ti je slika npr. dimenzija 800x600:
HTML kôd:
<div style="background-image: url(tvoja-slika.jpg) no-repeat; width: 800px; height: 600px;"> Tvoj tekst ovdje </div>
![]() |
#3 |
član
Na probnom radu
512 "Hvala" u 1 poruci
![]() Naravno da sam to i ja pokusao
![]() Samo sto sam ja ceo deo "style" stavio u css i onda sam u div stavio class sa imenom klase kao sto je u CSS, i ne znam zasto nece da mi se prikaze slika, dok se text lepo prikazuje. Edit: Evo deo koda: CSS: Kôd:
div.test { background-image:url(image/1.png); float: left; margin-top: 150px; margin-left: 70px; width: 437px; height: 51; } Kôd:
<div class="test">Test</div> Poslednja izmena od PeTkO : 22. 06. 2008. u 20:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Pa, moralo bi da ti se prikaze
![]() Provjeri je li ti url slike dobar i probaj jos da dodas background-position: top left;
![]() |
#5 |
profesionalac
Qualified
|
![]() Moras malo da preuredis CSS kod:
Kôd:
div.test { background-image:url(image/1.png); float: left; padding:0; margin-top: 150px; margin-left: 70px; width: 437px; height: 51px; border:0; } ![]()
![]() |
#6 | |
profesionalac
Qualified
|
![]() Citat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Mister
Master
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
član
Na probnom radu
512 "Hvala" u 1 poruci
![]() Au, nemogu da verujem, koji blam...
Problem je bio sto je putanja do slike bila druga.Jbg, sry svima :blam: |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Selectable text in button | Mitrović Srđan | Sva početnička pitanja | 4 | 17. 03. 2010. 16:29 |
[VB.NET][C#] Multicolor text u datagridview | Marcus | Programiranje | 9 | 11. 05. 2009. 22:14 |
Prenos slike i zvuka sa kompa na komp preko Flasha | istok | Flash | 1 | 03. 02. 2009. 01:53 |
CSS floatovanje text boxova | MorenoArdohain | Web design, Layout, User Interface | 4 | 19. 01. 2008. 03:16 |
text to speech | mit01 | Web aplikacije, web servisi i software | 2 | 18. 04. 2007. 22:45 |