|
![]() |
#1 | |
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
![]() |
![]() ![]()
Istovremeno, nisu se pridržavali ni Zakona o zaštiti potrošača, jer su navedenom reklamom mogli da potrošače dovedu u zabludu koja bi uticala na njihov izbor pri kupovini. I sve ovo zbog jedne kampanje koju je kreirala ko zna koja unajmljena agencija, i pri tome sigurno dobro zaradila. A, samo da su imali malo bolje i svesnije (i savesnije) kreatore reklamnih poruka (copywriter-e - A person responsible for writing advertising copy and generating creative concepts, often in collaboration with an art director or creative director). Ali, ipak nisu. I datalj sa DZ foruma: Citat:
![]() |
![]() |
#2 |
expert
Master
Datum učlanjenja: 20.12.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Po srpski uradjeno nema sta
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() Ma ja sam to govorio od samog pocetka, otkad smes da koristis genericki naziv za proizvod. Mislim Auto Auto....
![]() |
#4 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ne sjecam se nekog konkretnog primjera, ali mi se cini da je mnogo izraza iz IT najednom postalo TM, po principu "ko se prvi sjeti".
"Voda Voda" je moglo proci kao dobra ideja, kolumbovo jaje i sl. samo da su se na tome zaustavili...
![]() |
#5 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
![]() ![]() |
![]() Koliko se secam, oni su prvo krenuli samo sa Voda pa su posle dodali Voda Voda. Znali su da je tesko da ce od samo Voda napraviti brend. Zamisli, neko te pita koji sapun koristis a ti kazes:"Pa, Sapun :-)". Isto i sa vodom.
Samo je malo neobicno da su tek sad krenuli sa tim optuzbama koje su na mestu. Kada je to vec bilo 2004. sto nisu ranije to pokrenuli. Samo kod nas, zbog nedostatka pravih zakona i u oglasavanju, ljudi optuze jednu kompaniju a ima mnogo slicnih drugih primera gde jedna kompanija predstavlja svoj proizvod kao "jedini i najbolji". Ne znam sta bi tek rekli za vodu Coca-Cole po imenu Dasani koja je kako se pise nista drugo do preciscena gradska voda :-).
![]() |
#6 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
Off Topic: Redovno nalivanje mineralnom vodom je nezdravo jer previse opterecuje bubrege, tako da ako mene pitas, preciscena voda normalne tvrdoce i kiselosti (iliti normalna cesmovacha samo bez hlora) je mnogo zdravija stvar, ja bih to mnogo radje pio....
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
301 redirkecija "dinamickog" URLa na "dinamicki" URL | mb_sa | Regular expression i htaccess | 7 | 02. 07. 2008. 19:21 |
Karakteri "&" i "=" i XMLHttpRequest | Milos Vukotic | Regular expression i htaccess | 18 | 01. 10. 2007. 15:16 |
If IT really is a "profession", what is our "pro bono" contribution as IT pros? | oksite | e-Business | 26 | 12. 01. 2007. 11:18 |
"Telekom Slovenije" preuzeo "Blic.net" za 390.000 evra | Aleksandar Marković | Komunikacije | 2 | 23. 12. 2006. 14:23 |