|
![]() |
#1 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Meni ovo treba za desktop ali je problem isti i za web. Naime, nikako mi nije jasno kako ljudi prave ikone. Problem je naravno premali broj piksela. Na netu sam nasao uputstva po kojima se dizajn ikone odradi u Corel-u a nakon toga exportuje i finalno zavrsi kao ikonica.
Dizajn savremenih ikona, bar ovih za desktop, lice na Corel tehnike, ali mi nikako niej ajsno kakouspeju da napreave rendering koji na 32x32 piksela daje onako kompleksne a opet citke ikonice. Meni to nikako neuspeva, citke mi budu samo ikonice koje su jednostavne, pravilnih formi i koje radim rucno u bitmapi.
![]() |
#2 |
profesionalac
Professional
|
![]()
![]() |
#3 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() trik je u tome da se, verovao ili ne, uvek pravi u pravoj velicini, skaliranje i smanjenje napravi mess. znaci ako radis 32x32 radis tu tim dimenzijama, bili to vektori ili raster. takodje kazu da je za ovo superiorniji Illustrator.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
profesionalac
Professional
|
![]() ![]() Zavisi dosta od tehnika izrade..i za to je najpogodniji .png format jer on najbolje radi skaliranje.. evo iznad mozes da vidis moj avatar koji je u orginalu 128x128 kada se skalira u 32x32 dobije se dobra ikonica
![]() |
#5 |
profesionalac
Professional
|
![]() e evo sad sam iskopao iz bookamark-a neki online tool za favicon-e..
http://www.chami.com/html-kit/services/favicon/
![]() |
#6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() jeste dragan je u pravu, fora je da stalno gledas kako ce to da izgleda u realnoj velicini, da bi znao koji detalji su visak...
![]() |
#7 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() MSDN: http://msdn.microsoft.com/library/de...winxpicons.asp
Ako ces da radis puuuno ikona, odlican program je ArtIconsPro: http://www.aha-soft.com/articons/index.htm
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Prave cene na pcberza.rs | bOkIcA | Istine i zablude | 15 | 17. 10. 2009. 21:12 |
Kako otkriti kako je neko provalio u sajt | Aleksandar.Ilic | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 41 | 21. 03. 2008. 22:45 |
Oglas za posao... samo prave kandidate primaju | bluesman | Opušteno | 4 | 25. 01. 2006. 19:38 |