|
Programiranje Java, Perl, VB, ASP, .NET, C, C++, Pascal, Delphi Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Evo stavio sam ovdje, dje su code baje, ono jaki logicari i matematicari, bar bi defaultu trebalo tako
![]() Evo me sa prijemnog ispita za fax, lomim se oko ovog primjera da li je dobro: - mis je udaljen od kucice 20 misijih koraka, macka ga juri, ona je udaljena od njega 5 skokova - mis ce stici prije macke u kucu - jedan maciji skok je deset puta veci od misijeg koraka - kada macka napravi jedan skok, mis pravi tri misija koraka - pitanje je za koliko misijih koraka ce prije stici mis od macke u kucu ponudjena rjesenja: 5, 7, 10 (i jos cetvrto 2 ili 15, ne sjecam se) Ja zaokruzio 5, postovacu metodu kasnije kad cujem vas, ali nisam siguran. Poslednja izmena od mungos : 01. 07. 2005. u 12:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Dusko Petrovic
Professional
|
![]() znaci dok macka predje tih 5 skokova do mesta odakle mish pocinje(20 mishjih koraka od kucice) mish je preshao 15 mishjih koraka i sada se nalazi na 5 koraka do kucice. macka skoci josh jednom i sada je na 10 mishjih koraka do kucice dok je mish na 2 koraka do kucice
e sad, ako mish predje 3 koraka dok macka preskoci 10 to bi otprilike znacilo da ce macka za ta 2 mishja koraka da predje 6.6~7 koraka shto znaci da je mish pretekao za 3 shto se ne slaze sa ponudjenim odgovorima.. hmm.. ne znam, moracu posle josh malo da porazmislim. neka ovoga cisto da me neko ispravi gde greshim |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
član
Na probnom radu
|
![]() Mojom računicom za vreme koje je potrebno mišu da stigne do kućice mačka predje dužinu od 66.67 mišjih koraka, što znači da će mačka biti 3.33 mišja koraka udaljena od kućice (mišje rupe
![]() Sve u svemu ništa mi nije jasno, kao da nije dobro postavljen zadatak. Pogledaću još jednom kasnije.
![]() |
#4 |
novi član
Na probnom radu
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Miš je već jedan korak u rupi kad mačka stigne do nje. Knap. Ne treba nikakva računica, može prosto da se broji na prste koliko je ko prešao. To neki prijemni za srednju školu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sto ce reci da je 3.33 odgovor na pitanje "za koliko misijih koraka ce prije stici mis od macke u kucu"...
Evo ti i kod (ne znam oce li raditi, pisao sam ga u Quick Reply ![]() Kôd:
float mackaOdRupe=70; float mackinSkok=10; for(int misOdRupe=20; misOdRupe>0; misOdRupe--) mackaOdRupe-=(mackinSkok/3); return mackaOdRupe; |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Knowledge base
Wrote a book
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Za fax prijemni. Inače, moj previd je kod rastojanja, nisam kod mačkinog rastojanja do kuće zbrojio na ispitu i miševe korake, rješavao sam po sistemu:
miš, mačka 20 mišijih koraka, 5 mačijih skokova (1 skok = 10 koraka) 20 koraka, 50 koraka (početak) 17 40 14 30 11 20 8 10 5 0 p.s. gore sam greškom napsao, sedam, zaokružio sam pet u stvari ![]() p.s.2 ortak iz ofisa je došao do istog rješenja kao random. Izgleda da je zadatak falično postavljen s njihove strane ;(( Poslednja izmena od mungos : 01. 07. 2005. u 12:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Tačan odgovor je
Citat:
Citat:
Poslednja izmena od noviKorisnik : 01. 07. 2005. u 14:27. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
profesionalac
Qualified
|
![]() pa resenje je vrlo jednostavno:
mis je udaljen od kucice 20 misijih koraka macka je udaljena od kucice 50+20 misijih koraka kada smanjujete vrednost misijih koraka za 3 i macijih skokova za 10 misijih koraka doci cete do vrednosti: misiji koraci = 2 maciji skokovi (u misijim koracima) = 10 i sada izracunate vrednost 10:3=x:2 3x=20 x=6.67 a posto vrednost koraka ne moze biti decimalan broj vrednost se zaokruzuje na 7. sto je i resenje zadatka.
![]() |
#9 | |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Citat:
Pa se izmeri koliko mački treba skokova da stigne do kuće, a to je inicijalna razdaljina od mačke do miša plus od miša do kuće, dakle 5 skokova i 20 koraka, odnosno 5 * 10 koraka i još 20, dakle 70 koraka ili 7 skokova. Mačka stiže za 7 skokova. Koliko koraka načini miš za to vreme? Za svaki skok po 3 koraka, to mu dođe 21. A to je jedan više no što mu je trebalo da stigne do kuće, pa je za toliko (1) koraka isprednjačio u dolasku kući u odnosu na mačku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
profesionalac
Qualified
|
![]() @korisnik:
To sto si ti napisao jeste tacno, ali posto mis ima 20 koraka do kuce a pravi po tri koraka njemu ce na kraju ostati da napravi 2 koraka umesto tri,a ako on napravi dva koraka, tada macka nece napraviti citav skok nego samo jedan deo a taj deo meren u misijim koracima iznosi 7 koraka. A takodje ni u odgovorima nije ponudjena mogucnost od 1 koraka.
![]() |
|
|