|
Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Neki textovi ce biti na srpskom, neki na engleskom. Nece nuzno postojati prevod svakog texta, ali ako postoji treba da imam opciju da izaberem text na drugom jeziku i da se na strani onda linkuju. Sve kategorije ce imati prevedenu kategoriju, i tu takodje treba da postoji link koji vodi direktno na tu kategoriju na drugom jeziku. I treba da znam koji je jezik trenutno izabran, da mogu u temi da prikazem sta treba.
to bi bilo sassvim dovoljno od funkcionalnosti...
![]() |
#2 |
xippster
Master
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 102
138 "Hvala" u 84 poruka
![]() ![]() |
![]() od svih koje sam probao meni qtranslate najvise pase i mislim da moze da odradi sve ovo sto si naveo. doduse sa tim pluginom postoji problem kad su nice permalinks u pitanju, pravi ih samo od default jezika na koji dodaje nastavke
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
emperor Selassie
Grand Master
|
![]() Svojevremeno sam koristio http://wpml.org/ - nije loš (tad bio)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
novi član
Datum učlanjenja: 07.10.2011
Hvala: 6
2 "Hvala" u 2 poruka
![]() |
![]() Pre godinu dana sam koristion qTranslate, koji sam tad odabrao zbog jednostavnosti. Bio mi je potreban za rotaciju 3 jezika.
Napravio sam drop down meni, gde korisnik bira jezik koji je posle oznacen kao izabran. Prilikom upisa novog posta svako polje Title, Content i Excerpt ima mogucnost upisa u odabranim jezicima. Sto se tice snimanja u bazi, sve je isto. Snima se u isto polje. Jezici su razdvojeni tagovima. Takodje bez problema sam menjao ostali (staticni) txt ili slike, na osnovu odabranog jezika. A za kategorije ne znam, nisam imao potrebe za koriscnje kategorija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 0
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() qTranslate ima problem sa seo linkovima, kao sto neko rece, i ima problem sa pretragom (bar je imao kad sam ga koristio). Pronadje stranicu ali je prikaze samo u izabranom jeziku tako da nadjeni termin moze biti na stranici koja se ne vidi -> zbunjujuce.
WPML je sada komercijalni plugin i vredi svaku paru. Moja preporuka je WPML.
"Hvala" shoba za poruku: |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|