|
Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Treba mi mogucnost da se mailovi pipe-uju ili nekako drugacije proslede skripti koja ce onda da izvadi sve detalje iz maila (from, subject, body (html i/ili text), attachmente...) i da to opet nekako prosledi dalje mojoj skripti ili bazi. Bilo sta sto radi pouzdano sa mailovima poslanim sa raznih klijenata i da radi pod linuxom...
Veliki plus bi bio ako ume da ocisti body od signature i quote dela, tj. da iscupa samo cisto text, mada snaci cu se i bez toga...
![]() |
#2 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ovo ja koristim, setup je linux potrebno je qmail i vpopmail.
Nisam 100% siguran oko admin dela, ali koliko se secam (davno je to bilo), kreiras vhost sa vpopmailom (vaddomain k-da) pa na njemu .qmail-adresa fajl sledece sadrzine: .qmail-adresa Kôd:
|/putanja/do/php/script.php Inace ovu tehniku smo koristili jos davne 2001 za parsiranje leadova (klijenti su slali fajlove emailom) a na domenima smo na slican nacin setovali konfirmacione poruke (tipa ako promenis dns za 10k domena da ne moras da se cimas za svaki rucno da klikces vec email redirektujemo scriptu i problem resen) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() nismo se razumeli, nije meni problem da prosledim mail u skriptu, nego mi treba bas taj script koji ume da iz source-a emaila izvadi html, text, attachmente (a ocekujem da mailovi mogu da budu multipart html, encodovan u ko zna cemu, jer nemam kontrolu nad klijentima iz kojih se salju).
Za sad ja parsiram rucno, ovako kako si opisao, ali svako malo bude neki problem, pa bih hteo da koristim neko provereno resenje koje pokriva bar 90% mogucih slucajeva EDIT: Nasao sam u medjuvremenu http://code.google.com/p/php-mime-mail-parser/, ali mozda neko zna nesto bolje?
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 09. 11. 2011. u 11:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() https://github.com/mikel/mail
Kôd:
mail = Mail.read('multipart_email') mail.multipart? #=> true mail.parts.length #=> 2 mail.preamble #=> "Text before the first part" mail.epilogue #=> "Text after the last part" mail.parts.map { |p| p.content_type } #=> ['text/plain', 'application/pdf'] mail.parts.map { |p| p.class } #=> [Mail::Message, Mail::Message] mail.parts[0].content_type_parameters #=> {'charset' => 'ISO-8859-1'} mail.parts[1].content_type_parameters #=> {'name' => 'my.pdf'}
![]() |
#5 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 21.06.2007
Hvala: 27
42 "Hvala" u 23 poruka
![]() |
![]() Nisam koristio ali mozda bude od pomoci.
https://github.com/willdurand/EmailReplyParser
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|