![]() |
#1 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 16.07.2008
Hvala: 2
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Napravio sam PHP skriptu čija je funkcija generisanje E-mail adresa na osnovu liste najčešćih imena i prezime.
Lista sa imenima se nalazi u text fajlu usa-firstnames.txt, a lista sa prezimenima se nalazi u text fajlu usa-surnames.txt. Skripta treba da napravi sve moguće kombinacije imena i prezimena, da doda svakoj toj kombinaciji "@" i na kraju E-mail provajder. I da ih snimi opet u text fajl - emaillist_finished.txt. tj. ako je ovo lista sa imenima: michael william david a ovo lista sa prezimenima: brown jones skripta treba da napravi ovo i da snimi u text fajl - emaillist_finished.txt. michaelbrown@gmail.com michaeljones@gmail.com williambrown@gmail.com williamjones@gmail.com davidbrown@gmail.com davidjones@gmail.com Ovo je skripta: PHP kôd:
Namjesto da ih ispiše ovako: michaelmichael@gmail.com michaelwilliam@gmail.com michaeldavid@gmail.com ona ih ispisuje ovako: michael michael @gmail.com michael william @gmail.com michael david @gmail.com I ne mogu da otkrijem gdje je problem??? Bio bih zahvalan da mi neko pomogne... Poslednja izmena od kameleon : 16. 08. 2012. u 03:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
novi član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() A imam još 2 pitanja:
1. htio bih da napravim html formu u kojoj bi stavio 2 file field-a preko kojih bi imao mogućnost da sam izaberem tekstualne fajlove koji sadrže imena i prezimenima. Samo mi nije jasno na koji način da proslijedim informaciju o putanji do ovih fajlova samoj PHP skripti??? 2. htio bih takođe u toj html formi da stavim 1 text field u koji bi se unio naziv text fajla u koji bi bile snimljene E-mail adrese, ali ne znam kako to da implementiram u samoj skripti??? ako je ovo taj text field u html formi: E-mail list file name: <input type="text" name="emaillistfilename" /> a ovo dio skripte koji treba da vrši snimanje E-mail adresa u taj text fajl: $writeemaillist = fopen("$DOCUMENT_ROOT/E-mail_list_creation_script/$emaillistfilename.txt", "w"); ovako ne funkcioniše - vjerovatno nešto nije ispravno napisano. kod mene je OS Windows. zahvaljujem se unaprijed na odgovoru Poslednja izmena od kameleon : 16. 08. 2012. u 03:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Znaš šta, sumnjiv si ti meni. Mislim, čemu bi mogla da ti služi lista random mailova, ako nije za spamovanje?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() uf, pa sad hoces da ti pomognemo da spamujes ljude?
![]() |
#5 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() 100% nešto ne radi kako treba... eto šta je problem...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
novi član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Ne treba mi za spam-ovanje, već za brzo dobijanje prijatelja na facebook-u...
postoje neke fore za to - pa hoću da ih isprobam... Poslednja izmena od kameleon : 16. 08. 2012. u 13:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 22.06.2005
30 "Hvala" u 19 poruka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
"Hvala" Mr.Paja za poruku: |
![]() |
#8 |
novi član
Datum učlanjenja: 15.01.2012
Hvala: 0
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() Kakve veze ima sta skripta radi, sve i da je za spam, covek je trazio pomoc.
Kod: $outputstring = $createdemailaddress."\n"; Zameni sa: $outputstring = $createdemailaddress."\r\n"; |
![]() |
![]() |
"Hvala" IvanS za poruku: |
![]() |
#9 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
705 "Hvala" u 106 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Znaš kako, spamovanje može da ima neželjene posledice i za njega i za druge. A ti si ga upravo ohrabrio u tome.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
xippster
Master
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 102
138 "Hvala" u 84 poruka
![]() ![]() |
![]() e ajde plz da ne ulazimo u moralne implikacije programiranja, pitanje je validno isto kao i "kako ddosovati neki sajt" ili "kako raditi black hat seo?" i zasluzuje odgovor...
svako misli svojom glavom i zna sta je legalno a sta ne, a ovo drugo spada u domen nadleznih sluzbi. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|