e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
šegrt
Professional
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 27
14 "Hvala" u 8 poruka
![]() |
![]() Treba da dam ponudu za ime koje zelim da kupim - www.vivvo.com . Vec sam pazario .net, i jos par nebitnih tld-ova, ali .com mi je izmakao pa sam kontaktirao firmu ciji je i sad treba da im dam ponudu. Domen je parkiran, dakle ne postoji nikakav izgradjen site, niti ima razradjene linkove, etc.
Ne bih da se preterano izlecem, ili dajem neozbiljne ponude, pa sam raspolozen za sugestije sa strane ![]() Moja ideja je da ponudim izmedju $500 i $1000 USD, samo se plasim da covek ne trazi mnogo vise od toga... Koja je vasa procena, koliko bi ovo ime moglo da vredi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Provukao sam ga kroz svoj domain evaluator i evo sta sam dobio:
Kôd:
Keyword,KD,KD Together,KD EXT,WT,WT Together,WT Ext,OT,OT Together,OT Ext vivvo,10,10,0,0,0,0,0,0,0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Možda lupam, ali moguće je da cena zavisi i od toga koliko je istoimenih (.net, .org, .biz) domena već kupljeno. Tj, možda je sad cena veća nego pre nego što si pazario komšijske.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
novi član
Datum učlanjenja: 28.04.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Pozdrav!
Postavite si gornju granicu koju mozete platiti i krenite sa ponudom $100-300 ili jos bolje upitom koliko trazi vlasnik i da li trazi u prvom redu; mozda ime nije na prodaju. Ponude od $50 i slicne mnogi vlasnici ne dozivljavaju ozbiljnima nego gubitkom vremena. Ako krenete odmah sa 1k ponudom, moguce je da izgubite sansu jer bi kontra-ponuda mogla biti u $xx.xxx...lagano po 100 ili 150 pa kuda dodje. Bolje domene prodavane su za manje od 1k baksi ali i losije za velike, mnogo vece pare od 1k - nema egzaktnog pravila u tom bizu. Sretno! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
novi član
Datum učlanjenja: 28.04.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]() Upravo tako stoje stvari...samo, koliko ja vidim .org/info je jos "available" pa se ne radi o nekoj mega potraznji za ovim terminom. Sa druge strane, ako se pokaze interes za .com ekstrenzijom a ove "zvrje" slobodne, i ovo nesto znaci i to trenutni vlasnik zna. Bojim se da ce to dici cijenu. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
![]() ![]() |
![]() Ja ne bih bas nesto placao taj domen. Iako nisam ekspert evo procene
![]() Overture (ovo je priblizno posto ne beleze sve pretrage nego samo deo) vivvo = 0 pretraga mesecno vivo = 5687 pretraga mesecno (po domain forumima se tek preko 10.000 smatra ok cifra) Google PR 0 Google search "www.vivvo.com" 1 rezultat koji upucuje na nepostojecu stranicu Google search "vivo" 11.900 rezultata, nista posebno Po meni (cu mene eksperta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Dzabe vam svi podaci o type-ins, i rankiranju na pretrazivacu ako vlasnik proceni da moze da izvuce ohoho-ovom-bas-treba-domen-evo-za-500 dolara..
![]()
![]() |
#9 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
![]() ![]() |
![]() A i to sto kazes ali startna ponuda svakako ne bi trebala biti veca od stotinjak zelembaca
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
šegrt
Professional
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 27
14 "Hvala" u 8 poruka
![]() |
![]() Citat:
Nije cilj kupovine "razradjeno" ime domena za kojekakve akcije, pa da mi je bitno koliko postoji rezultata pretrage, PR i slicno... Stvar je mnogo ozbiljnija, ali prodavac to ne sme da sazna ![]() U pitanju je rebranding phpWordPress-a, i novo ime softvera ce biti "Vivvo". Sad vam je situacija mnogo jasnija ![]() Inace Wordpress.com ekipa na celu sa Toni Schneider-om je vec izrazila zelju da otkupi word-press.net kad budemo napravili migraciju, tako da uz malo srece mogu jos i da zaradim u celoj prici ![]() Poslednja izmena od boccio : 25. 05. 2006. u 14:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Ponuda za posao | kickloop | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 02. 11. 2010. 00:48 |
Zanimljiva poslovna ponuda.. | qui | Istine i zablude | 60 | 24. 08. 2010. 11:12 |
Ponuda za web sajt | kickloop | Poslovne ponude i zapošljavanje | 6 | 15. 10. 2009. 17:57 |
Licitacije, jedinstvena ponuda itd. | Dejan Bizinger | e-Business | 26 | 25. 08. 2009. 18:03 |