(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 | |
profesionalac
Qualified
|
![]() Interesuje me na koji nacin, u ovom textu, radi sledeci code:
Kôd:
#container { width: 100%; float: left; margin-right: -200px; } Citat:
Poslednja izmena od bluesman : 21. 09. 2006. u 21:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() To je samo zato da bi mogao da se "zguzne" onaj desni sidebar. Kada bi ostavio samo width:100%; desni sidebar bi se izvukao ispod, jer je u kodu prvo content pa onda sidebar.
Ovo se radi da bi #container dosao u kodu ispred sidebar, konvencionalnim tehnikama, ako se stavi da sidebar bude float:right, onda bi on morao da ide ispred containera. Ovako moze slobodno i iza, odnosno da prvo ide container, sto je bolje za SEO i gomilu slicnihi "gluposti". Mada, ovo sve je moglo i drugacije da se odradi... kao i sve u ovom poslu - moze na vise nacina.
![]() |
#3 |
profesionalac
Qualified
|
![]() Da, shvatio sam problematiku, medjutim pitanje je bilo vise tehnicke prirode oko css-a.
Po meni, logicno bi bilo da je stavio margin-right: 200px, kako bi omakao od desne strane i napravio prostor, a ne -200px. Ali to ne radi, pa se pitam zasto? //ovo drugo sam sam skapirao... ![]() Poslednja izmena od andrej : 21. 09. 2006. u 22:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
QED ![]()
![]() |
![]() |
Alati teme | |