![]() |
#11 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Ja sam imao zenu, i to svoju zenu u startup-u, ali je odustala posle 6 meseci.
Njen komentar: Ne mogu vise da gubim vreme i zivce sa ovoliko budala. Slazem se sa onim sto je mungos rekao, ako je citat - slazem se sa onim koga citira.
![]() |
#12 | |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() Citat:
Off Topic: Ma kasno mi je za ovakva razmišljanja sada - tri dana sam bančio, gazi me neka prehlada, imam upalu mišića grla od previše gutanja kombinacije pivo/vodka/medovača (jedna tura), i šta sam se ja našao tu da njamke o svemu ovome. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
ja zaista nikad ne bih pristao da budem sa zenom koja bi pristala na takav zivot... u kome ce samo da "uziva" u mrvicama koje ces ti da joj zaradis, pa "poklonis". Prvo to mi nekako ide samo uz glupacicu koja sedi i gleda spanske serije po ceo dan, drugo to da zena treba "samo da uziva" se obicno svede na to da zena treba da rinta po kuci i drnda se sa decom, i da ne sme mnogo da se buni jer nema nikakav posao, pa potpuno zavisi od muza. Ne dopadaju mi se zene koje dobrovoljno pristaju na bilo koju od tih situacija. Sto bi rekla Pink: I'm so glad that I'll never fit in, that will never be me Outcasts and girls with ambition, that's what I wanna see
![]() |
![]() |
#14 |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Znam recimo jednu damu koja vodi prilično uspešan startup, a osim toga je redovni profesor informatike i majka tri sina, a povrh svega toga do nedavno je bila i predsednik crkvene opštine.
Having said that, žene se zaista ređe odlučuju za startupove nego muškarci, a to je po mom mišljenju pre dokaz njhove inteligencije i zrelosti nego ma šta drugo. Startupovi generalno donose 70-satne radne nedelje za malo love i nikakve beneficije; samo pravi workoholici uživaju u tome. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
A joint a day
Master
|
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#16 | |||
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
![]() Omg, pogresno ste me shvatili ...
Citat:
Nisam rekao da cu da joj uskratim mentalne potrebe vec da nece morati da razmilja o novcu ... naprotiv ja sam za to da joj omogucim sve da bi mogla da se bavi onim sto zeli! Citat:
Pogresno si me shvatio ... ja sam za to da budemo jednaki tj da ona ima sva prava kao i ja + da ona ima olaksicu da ne mora da brine o novcu! Citat:
Da sumiram, imam devojku vec 2ipo godine, koju volim i trudim se da joj olaksam zivot sto vise mogu. I ona takodje ima velike ambicije u zivotu, kao i ja, i veoma je uspesna za svoje godine. Znam da je mnogo tesko u danasnje vreme zaraditi novac, ali ako ste pravi lik, uvek cete imati prijatelje koji su tu da vam pomognu, i uvek cete ulagati u sebe sto ce vam se uvek na kraju isplatiti. ... kao sto rece ivanhoe: 100 ljudi, 100 cudi ...
Testiranje bezbednosti web aplikacija Poslednja izmena od Ivan : 23. 10. 2006. u 09:42. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() @ ivan:
Nemoj pogrešno da me shvatiš, nisam osudio tvoj stav (a sada kad pročitam kako sam sročio komentar vidim zašto si ga tako protumačio). Nema ništa loše u tome što si blakanac, i ja sam, ali ne u svim sferama života. ![]() Izvini što sam se izrazio na pogrešan način. Dakle shvatam i odakle tvoj stav dolazi, ali bojim se da to nije moguće (iz razloga koje sam naveo u prvoj poruci). Poslednja izmena od Dragan Babić : 23. 10. 2006. u 11:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
poseban član
Certified
|
![]() Zanimljivo je kako se siri diskusija.
![]() Citat:
Evo, npr. Gorana je veoma dobar primer kako zena moze veoma dobro da sledi svoje ideje i da napravi nesto od toga. Da udje u tematiku koja je zanima i da pretekne veliki broj muskaraca. Nadam se da cemo uskoro imati jos neko znacajno zensko misljenje, npr. Goranino! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Pilece krilce(reš)
Master
|
![]() Citat:
Cinjenica je da prilikom sturtup-a zene mnogo vise analiziraju situaciju i moguce tokove poslovanja, PRE no sto iskrsnu razne situacije, kao i da mnogo detaljnije organizuju celu pricu - to bi recimo bila direktna posledica strukture zenskog mozga koji se razlikuje od muskog upravo u tome da se kod zena mnogo vise faktora ukljucuje u donosenje odluka (nazovimo to mrezastom strukturom ![]() To da sturtupovi generalno donose 70 ... itd (da ne citiram opet celu recenicu) hm...ako je kolicina faktor generalizacije, opet se slazem. Od silnih poslova koji pokrenu muskarci bez mnogo razmisljanja i sa parolom "Ma bice to super - ne znam kako ali bice" nije ni cudo ![]() Salu na stranu - definitivno su se zene uljuljkale u svoju poziciju izdrzavanih lica i to mi se ne dopada ni malo. Da li je genetski ili ne, necu da ulazim u to, ali je konacno vreme da se i one malo pokrenu i pokazu da (nadam se) zaista nesto umeju da urade. Nedavno sam imala sastanak u jednoj domacoj IT firmi vezano za ispomoc koja im je potrebna oko zavrsetka jednog projekta - na razgovor sam otisla posto su me preporucili, tako da naglasavam da se od pocetka znalo da moj nivo znanja nikako ne dolazi u pitanje. Direktor mi je predstavljao projekat kao nesto do sada nevidjeno na ovim prostorima i zahtevao potpuno angazovanje (sto je ok). Rekla sam mu da mogu da ispomognem onoliko i samo toliko koliko mi to vreme dozvoljava s obzirom na druge vec preuzete obaveze, ali i s obzirom na posao koji planiram, pripremam i pokrecem uskoro, te da je najbolje da nadju nekoga ko bi imao mnogo vise vremena. Na takvu moju reakciju, pogledao me je sa mogu slobodno da kazem odredjenom kolicinom nipodastavanja i skepticizma, uz komentar kako ja ne bih trebala da se zaludjujem takvim stvarima....da li je to bio komentar vezan za pol ili ne, ne znam, ali sam sigurna da ga ne bi uputio da je ispred sebe imao muskarca mojih godina koji se bavi ovim poslom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat: