![]() |
#11 |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 31.03.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Ja sam na LGa zaboravio kada sam video kako je Sony uradio zadnji deo monitora.
Mnogo proizvodjaca ne polaze na estetiku, ali meni, je eto ko za inat, bitna. ![]() Zasto da ne uzmem Sony-a SDM-E76D 19"? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
troll mode
Wrote a book
|
![]() pa sony vazi za jako kvalitetne monitore ali je u vreme kad sam ja kupovao bio dosta skuplji od LGja i ako je ovaj bio viseg cenovnog ranga
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Poslovni softver BLOG
Certified
|
![]() Citat:
A cene su hit. Npr. Samsung 20 inča Wide košta 339 eura. Ja sam nešto u fazonu da uzmem neki wide ekran po što nižoj ceni. Ionako je to postala potrošna roba. Kad se samo setim da sam LG 17-icu (http://www.lge.com/products/model/detail/l1780q.jhtml) platio 350 eura pre nepunih godinu dana, muka me uvati ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Ja sam samsung 913N pre godinu dana platio 430 eur, sada je takav oko 200 eur. Kupio sam pre mesec dana samsung 204B - 270 eur + pdv
Ne vredi nista ispod 19 incha, ja cak planiram da kupim jos jedan 20" pa da ga stavim jedan do drugog.
![]() |
#15 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() kad uzimate wide ekrane vodite racuna o tome da li vasa graficka podrzava tu rezoluciju. Ja sam zbog monitora morao da menjam graficku (radeona 9000Pro), a cini mi se da je i blues imao slicnih problema...
![]() |
#16 |
Rade Joksimović
Professional
Datum učlanjenja: 27.10.2006
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() Ja sam pre 2 godine uzeo Samsung SyncMaster 172v, tada ga platio oko 600e a sada kosta vise od 3x manje i pritom, nemoze se porediti po odzivnom vremenu, uglu vidljivosti, etc sa sadasnjim modelima..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() @ivanhoe: da, ja i dalje imam isti problem, jedino što ja mogu ipak da poteram 1600 x 1200 ali u analognom režimo , to mi je dovoljno da ne moram da trošim pare na fensi karticu (yet).
![]() |
#18 |
član
Certified
|
![]() Radio sam sa dva CRT monitora 19'' pa pazario LCD LG 204 WT (20'') za 280+PDV i sada radim samo sa njim mada sam navikao na drugi...
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 31.01.2006
3 "Hvala" u 2 poruka
![]() |
![]() Moje tft iskustvo vezano je iskljucivo za samsung i veoma je pozitivno.
Samo ako su vam bitne boje za dizajn, nemojte da se zalecete na jeftine wide modele. Ja sam imao prilike da koristim modele 920N (200+ eur) i 970p (400+ eur). Reazolucija i velicina je ista (1280x1024, 19) kod oba. Prikaz boja je drugaciji, subjektivno 920n preterano 'sljasti'. Zbog boja ja sam calovao dosta vise para, mada mislim da se za klasican surf + kodiranje ne isplati dati 200 eur vise, jer razlika u kvalitetu nije toliko velika kao u ceni. SirNemanja, toplo preporucujem da skoknes i do dz, tamo ima bar 4 teme vezane za tft monitore, kad sam ja kupovao mislim da je ilija bio vatreni zagovornik za samsung 970p, koji sam na kraju i kupio i veoma sam zadovoljan, iako sam u startu o samsungu imao veoma lose misljenje zbog secanja na kraljicu radijacije 753s. Sto se tice velicine ekrana, to je kod mene islo po principu: dok sam imao 17 mislio sam da je 19 vrh, sad imam 19 i ne bi mi skodilo 21-2, ili cak da preskocim jednu lestvicu i odem odma na 24 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 31.03.2006
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Hehe...
Znam ljude koji i dalje imaju cuveni 753s, i obicno eskiviram da im "pogledam komp". ![]() Sta ga znam, ajd pogledacu to na dz, mada ovaj LG i Sony su mi jaaako primamljivi. Sony vise od LGa. I naravno u startu planiram da uzmem 19" ("Da se ne zajebavamo celu noc." - Rambo Amadeus - Sega Mega). Mada bi i ja voleo neki Apple Cinema Display HD, ali jednostavno za takve monitore, ja trenutno nemam para, a ni volje da se upustam u takvo sto. Inace koliko me secanje dobro sluzi LG je radio ekrane za iMac G5, sada ne znam ko je radio za ACD HD ekrane, ali opet i to moze biti jaka referenca. SAMSUNG 970p, i prema izgledu i prema tehnickim specifikacijama, superb monitor, ali ja nemam macku niti igram stoni tenis. ![]() Ja se samo plasim da se ne razocaram u ovaj Sony kada ga isprobam. Ima li neko neki predlog na cemu da ga testiram? Da otvaram slike prirode, ili da igram igrice... |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
sharovanje tastature, misa i monitora | ivanhoe | Opušteno | 4 | 21. 07. 2010. 06:29 |
Kupovina softvera | nixa | e-Business | 23 | 21. 06. 2010. 15:29 |
Macbook 4.1 - kupovina | sH@DoW | Hardware | 10 | 18. 05. 2010. 06:42 |
Preporuka/pitanje u vezi monitora | BrainDamage | Hardware | 10 | 27. 05. 2007. 21:37 |