![]() |
#1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Imam određeni problem na jednom backendu.
Ljudi koji pišu tekstove imaju čudne navike, pa recimo krene da piše tekst, pa usput odgleda film, pa možda i večera ... i od trenutka dok je započeo tekst pa dok ne klikne na submit - prođe i po 3-4 sata. Problem nastaje kada klikne na submit, nije više ulogovan jer mu je sesija istekla odavno, i onda kao popizdi jer mu je propao ceo tekst. Ja sam rešio tako što mu opet prikažem sve što je ukucao, pa može bar da uradi copy/paste ali da li postoji neklo trajno rešenje sa ovim sesijama. Jedno od rešenja je jedan iframe, ili neki element koji će da se refreshuje svakih 5 minuta i tako drži sesiju, ali tražim nešto elegantnije. Kako uopšte globalno da podesim koliko traje sesija? Ja sam probao sa: @session_set_cookie_params ( 10800, "/", ".".URL_BASE); što bi trebalo da čuva bar 3 sata, ali me malo ignoriše.... ![]()
![]() |
#2 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Ne moraš da koristiš sesije uopšte. Cookie je sasvim dovoljan.
Npr, activeCollab uopšte ne koristi sesije za logovanje. U zavisnosti od toga da li je odabrao Remember me ili ne korisnik je ulogovan na 14 dana ili 1h (možeš da podešavaš kako ti odgovara). Samo setujem cookie sa ključem na osnovu koga vršim verifikaciju i stavim expiration time koji mi odgovara. Pri svakom refreshu produžavam cookie ako je setovan, a ako ne bacam korisnika na login stranicu.
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 04. 12. 2006. u 17:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Domagoj Horvat
Expert
|
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#4 |
Branimir Momcilovic
Qualified
Datum učlanjenja: 15.02.2006
Hvala: 47
25 "Hvala" u 8 poruka
![]() |
![]() Verovatno se pojavi garbage collector posle jedno pola sata i resi da pobrise sve sto ne mrda. Mislim da je po default-u podeseno na 20-30 minuta.
Probaj da podesiš session.gc_maxlifetime na veću vrednost. Vako nekako (vreme je u sekundama): ini_set('session.gc_maxlifetime', time() + 60*60*3); ... session_start |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
133t
Master
|
![]() mozes da izbegnes copy/paste texta tako sto uradis auto-save texta kao na gmail-u...
(svakih 60 sec..ili koliko god vec...) samo ne znam dali ti se isplati to cimanje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Domagoj Horvat
Expert
|
![]() Citat:
evo bas gledam, kod mene na serveru je default stavljeno 1440s (24 min)
![]() |
![]() |
#7 |
expert
Grand Master
|
![]() da, autosave bi bio najbolje resenje po meni
autosaved textovi bi mogli da idu u drafts (neki flag) i onda ih obojish crveno, sa debelim okvirom kad lognesh usera i vidish da ima text koji je u drafts ali nije sacuvan 'normalno' ![]() @ilija hm kako se to odrazava na security aplikacije |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
Istina, problem je fiksacija sesije što ću da rešim uskoro tako što će se generisati poseban token prilikom svakog ponovnog učitavanja sa sve proverom User Agenta (kao što smo već pričali na sličnoj temi).
![]() |
![]() |
#9 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 05.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#10 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
PHP Sesije | Синиша | PHP | 3 | 18. 07. 2006. 19:28 |
Malo parsuje HTML malo ne. | Dzordz | Programiranje | 2 | 21. 05. 2006. 22:22 |
Malo je falilo... | bluesman | Web design, Layout, User Interface | 19 | 29. 09. 2005. 22:47 |