![]() |
#1 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Potrebna mi je neka "browser detection" klasa koja ce na osnovu poslatog user-agenta prepoznati o kom se browseru /os-u radi. Nije mi bitno da prepoznaje neke tamo amaya i sl browsere vec da lepo moze da prepozna IE, Firefox, Operu i sl, uz tacnu verzju OS-a (tipa Windows xp, 2003 , Linux, Unix, Mac ..) i tacnu verziju samog browsera (npr. IE 6.x, Firefox 1.0.6 itd).
Probao sam nekoliko klasa do sada (izmedju ostalog PEAR::Net_UserAgent_Detect) ali nijedna ne radi tacno ovo sto mi treba (recimo Operu 8 prepoznaje pogresno, ne ispisuje tacnu verziju za FF i slicno). Ako neko ima neku preporuku, javite. Znam da se ne radi o programerski zahtevnom zadataku, ali mrzi me da "izmisljam tocak" po hiljaditi put ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderator
Invented the damn thing
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() Nema veze, bio sam dokon pa sam napisao sam. Ako nekome bude trebalo, imate u dodatku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ovakve stvari su jako nepouzdane, posto gomila browsera ima "krizu identiteta"... ako ti ovo sluzi da posaljes odgovarajuci javascript za taj browser onda je mnogo sigurnije ovo testirati na client strani testirajuci na postojanje objekata... mozes na naslovnoj strani da proveris browser i setujes kuki sa tim podatkom, a posle iz php-a to samo procitas...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() jedino da bude updateable skripta ..pa da pravis stalno pregled sta se desava na tom polju ...
![]() |
#5 |
Super Moderator
Invented the damn thing
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() Meni je licno trebalo za neku statistiku, jer izmedju ostalog logujem i user agent pa mi je nekako lepse u tabeli prikazati browser i os-a nego useragent koji nekome ko nije strucan na prv pogled i ne govori bas mnogo.
Inace, slazem se, ovaj script ima rok trajanja, morace da se updatuje kako se novi browseri budu update-ovali. Ja sam svojevremeno radio nesto slicno ali za bot-ove i tu su se svi podaci (user agenti botova) citali iz baze. Prosto je zacudjujuce kako nisam uspeo naci nista slicno na netu (tj. slicno postoji, ali ne radi kako treba). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() pa eto ,napravi neku komercialnu pricu od toga ... za pocetak free .. a posle neki fee za dodavanje klase u aplikacije i pravi pare
![]()
![]() |
#7 |
Super Moderator
Invented the damn thing
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() Evo, postavio sam prosle nedelje na phpclasses.org, i izgleda da je vrlo popularna. Trece mesto po broju downloada u protekloj nedelji
![]() Kome treba - http://www.phpclasses.org/browse/package/2669.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Ono tamo je mega smor, najviše me nerviraju ti koji traže login da bi skinuo nešto
![]()
![]() |
#9 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() post broj 2 ako se ne varam
![]()
![]() |
#10 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Ups, me stupid.
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
ViaMichelin PHP Class | webarto | Code snippets | 7 | 04. 12. 2010. 11:40 |
define vs class constants | bluesman | PHP | 2 | 21. 10. 2009. 18:53 |
World Class - Cyber Crime | glaspodrinja.com | e-Business | 16 | 15. 12. 2006. 02:31 |