|
PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#31 |
Banned
Professional
Datum učlanjenja: 23.04.2006
Hvala: 11
9 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() Vratio sam se odavno iz Montenegra i sada dovrsavam pisanje alfa verzije menadzera.. Ubacio sam dosta novih funkcija nego nebih sada o njima, prvo da zavrsim po'so do kraja pa cu da bacim novu alfa verziju na kritiku
![]() Radi se o tekstu za poruke.. Kada vrednost sadzi novi red (enter) sam enter se ubacuje u bazu ali se iz nje ne ispisuje 'gde to treba'.. Da malo pojasnim stvar.. Na kontakt stranici imam java script koji na promenu selektovane vrednosti iz menia ispisuje neku (predhodno poznatu) vrednost u zadati div. Ja sam iskoristio/prilagodio taj java script da mi radi funkciju za brzi odgovor.. znaci kod ispisivanja stranice pisem java script funkcije za poruke i unutar njega stavljam vrednosti odgovora. Na klik dugmeta za odgovor se ispisuje citiran text (sadrzaj poruke) i novo polje za odgovor (jbg, malo sam kopirao Gmail fazon ![]() Problem predstavlja enter, koji kada se nadje u java scriptu obara/prekida celu funkciju/string za odgovor (generisanje citata i opcije za odgovor). Malo sam surfovao ali bas nista konkretno nisam pronasao.. Znaci zeleo bih da se tekst u samoj poruci ispisuje sa redovima (sto sada nije slucaj i ako je u bazi sve ok) i ako se nadje novi red u javi da se string/funkcija ne obara.. Poslednja izmena od flash_back : 26. 12. 2006. u 01:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Domagoj Horvat
Expert
|
![]() stono neko lijepo ovdje rece: uz rizik da ostanem ziv...
da ti ne pomaze http://hr.php.net/manual/en/function.nl2br.php ?
![]() |
#33 |
Banned
Professional
9 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() evo gledam ali za sada ne pomaze..
![]() --- edit: --- E ma opusteno, radi $string = nl2br($string); Zezalo me je to sto svaki string provlacim kroz funkciju za ciscenje i onda dolazi do 'sukoba funkcija' ![]() Nego i dalje je ostao problem sa javom, vise line break-a (entera) prave u bazi zapis <br /> jedan ispod drugog a java script to nece da proguta (misa joj njenog). --- edit2: --- ma da, sada kada sam skinuo ciscenje funkcije hvatam i "\n" i "\r" nl2br samo 'zabrlja', sve je sada ok ![]() Poslednja izmena od flash_back : 26. 12. 2006. u 05:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Banned
Professional
9 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() Evo sta sam pisao i o cemu se radi..
Poruka ima funkcije | Obrisi poruku | Posalji na email | Odgovori (sto se grana u -> Posalji odgovor | sacuvaj odgovor | i zatvori odgovor) Na click Odgovori ispada citat sa sadrzajem trenutne poruke i forma za upis odgovora.. na click sacuvaj odgovor pravim zapis sa time sto konvertujem line break-ove (nove redove) u <br />.. Kod svakog ucitavanja poruka trazim zapise u bazi za sacuvane odgovore i generisem jscript koji u sebi sadrzi iste.. ako je bilo novih redova u sacuvanom odgovoru u formi mi se ispise "<br />".. ok, to je sve jasno, nego kada pre ispisa konvertujem "<br />" u "\n" dobijam nove redove u jsciptu i funkcija/string puca.. E sad, ja se tu malo iznerviram i izbrisem $string = str_replace ("<br />", "\n", $row[string]); testiram sve moguce varijante xXx puta i bez ikakvih rezultata.. Probrisem testove i ponovo (rucno - bez ctrl z) istpisem $string = str_replace ('<br />', '\n', $row[string]); i zajebem se (ako mogu tako da se izrazim), umesto duplih navodnika upisem 'obicne' i kad ono sve sljaka ok ![]() ![]() mislim problem je resen nego i dalje sam u cudu.. ovih pet-sest funkcija sam sklopio za pola dana - dan a sa ovim line break-om se patim skoro isto toliko ![]() ![]() Poslednja izmena od flash_back : 27. 12. 2006. u 22:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Domagoj Horvat
Expert
|
![]() lako je bit general poslije bitke, al neki dan sam ti bas to htio napisat, da kakve navodnike koristis
![]() ![]() razlika u jednostrukim i dvostrukim je upravo u tome kako vide escape stringove ![]() http://www.php.net/manual/en/language.types.string.php ispade da si potratio par sati radi trivijalnosti. za moj dio krivnje sto ne rekoh na vrijeme, ispricavam se ![]()
postoje ludosti bez kojih je nemoguce ljudsko dostojanstvo Poslednja izmena od dee : 28. 12. 2006. u 05:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
[REŠENO] QA: Potrebni Web testeri [studenti, određeno na 2 meseca] | DejanVesic | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 15. 10. 2010. 23:44 |
iPhone app - beta testeri potrebni | aleck | Opušteno | 17 | 15. 07. 2009. 00:46 |
Plati pivo | Vladimir Rodic | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 13 | 16. 04. 2009. 13:34 |
Pivo i programeri | shoba | Opušteno | 62 | 15. 04. 2007. 13:10 |
Potrebni BETA testeri sa MIDP 2.0 telefonima | srdjan | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 01. 04. 2007. 12:05 |