![]() |
#1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Da li neko ima neki lep parser za XML da ga lepo spakuje u array? Nemam trenutno vremena da ga pisem a treba mi za juce.
![]() |
#2 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Ja sam koristio http://pear.php.net/package/XML_Tree
Ne prebacuje u array već u tree like strukturu (u situaciji objekat vs. niz uvek biram objekat ![]() Verujem da ti treba nešto jednostavnije, ali možda ovo odradi posao. PEAR je, lako se instalira i koristi, a savršeno radi posao.
![]() |
#3 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 05.11.2005
Hvala: 7
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() Ilija, moze li neki jednostavniji primer...
kako da iz XML-a dobijem stablo koriscenjem XML Tree |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Trenutno imam jako malo primera u webrootu. XML_Tree sam koristio u PHP4 projektima, a takvih je jako malo u zadnje vreme (tačnije 1 od desetak zadnjih
![]() Inače, ima end user (koja je štura) i API dokumentacija (koja je takođe štura) na PEAR sajtu.
![]() |
#5 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Tipican Ilija
![]() Treba mi neka obicna procedura koja ce da protrci kroz XML i napravi tree (bilo array ili objekat...) a ne 2 klase + PEAR zbog jedne simple stvari. Ako ima super, ako nema, moram sam ![]()
![]() |
#6 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Pa dobro
![]() Moji su zahtevi bili nešto složeniji: trebalo mi je kako za parsiranje tako i za generisanje XML fajlova (za backup i export), plus sam imao iskustva sa sličnim APIjem (spomenuta Delphi komponenta) tako da mi je XML_Tree legao kao kec na 11. Iskopao sam iz jednog starijeg projekta XML klasu. Meni se nije svidelo kako radi, posebno što ekstremno ružno barata sa atributima pa je na kraju nisam ni koristio (back to XML_Tree, jedna od primera gde narodna "Prečicom preče, naokolo bliže" jako fino leži). No, radi baš ono što tebi treba... Ili bar približno.
![]() |
#7 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() evo jednu koju ja koristim
![]() ![]() PHP kôd:
http://codewalkers.com/seecode/185.html
Do not ask yourself what the world needs. Ask yourself what makes you come alive, and then go do that. Because what the world needs is people who have come alive Poslednja izmena od nixa : 05. 11. 2005. u 23:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
član
Certified
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() hm...
dobijam ovaj error Fatal error: Call to undefined function: domxml_open_mem() in /home/user/public_html/search5.php on line 16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Kod koji je nixa postovao zateva DOM XML. Sličan API koristi XML_Tree s tim što ne zahteva spomenutu ekstenziju.
![]() |
#10 |
član
Certified
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() pronasao sam ovo
http://minixml.psychogenic.com/index.html prilicno je jednostavno za upotrebu i radi ono sto meni treba... edit: nasao sam i ovo http://www.engageinteractive.com/mam...6&Itemid=10137 radi odlicno i sto je najvaznije ima odlican docs tako da mogu da se snadjem... Poslednja izmena od mega023 : 06. 11. 2005. u 02:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
array intersection u JS | ivanhoe | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 14 | 26. 02. 2010. 19:17 |
Sort multi dimensional array | cvele | Code snippets | 1 | 18. 11. 2008. 11:07 |
<input> array | misk0 | Sva početnička pitanja | 3 | 25. 06. 2008. 19:21 |
JavaScript: vrijednost nekog array polja | Dejan Topalovic | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 2 | 25. 03. 2007. 23:00 |
Order array by relevance... | cvele | PHP | 3 | 25. 08. 2005. 17:10 |