![]() |
#21 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() http://www.kayako.com/ , fenomenalan ui ...
![]() |
#22 |
Igor Marinović
Expert
|
![]() Obratite paznju na http://www.geni.com/ , izgleda vrlo jednostavno, mislim da je UI vrlo moderan.
Sve je tu: pomesan flash i html (a da korisnike bas briga), lazy register (mozes da se igras bez validacije do mile volje), socijalni momenat (salji, salji!), a narocito me odusevio nacin kako te tera da popunis gooomilu podataka koje zahteva ovakav tip sajtova. Mogu samo da zamislim kako bi izgledao ovakav sajt pre nekoliko godina: register before you start, insert svi moguci podaci, nakon toga invite 1, 2, 3, 4, 5 ... I sada ima sve to isto, ali je mnogo prirodnije.
![]() |
#23 |
troll mode
Wrote a book
|
![]() pa na pocetku izgleda ok, ali kasnije kad popunis stablo je uzasno cudan, i moras pola sata da se kreces od cvora do cvora. I ja sam bio odusevljen kad se pojavio, ali kasnije kad sam video kako je trom praveci stablo smorio se kao zmaj... bas na TCu pisu kako je ispusio zbog ucestalog pada servera i jos nekih bagova
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
troll mode
Wrote a book
|
![]() Sugar CRM ima jako zanimljiv UI idite na OpenSource Demo pa se uverite...
http://www.sugarcrm.com/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
expert
Master
Datum učlanjenja: 20.12.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Citat:
Sad cu da udarim neke screenshotove, da vidite. prvo je OSX, koji sam nasao na netu, prvo, close/min/max dugmad su sleva a ne zdesna, sto meni nikako ne bi odgovaralo, iz navike. Na KDE se to da podesiti da close/min/max dugmad budu sa leve ili desne strane). Drugo, ja ne volim scrollbar u stilu OSX ili Windowsa, vec u stilu Amige, gde su scroll up i scroll down dugmad oba dole, a ne scroll up gore, scroll down dole. Opet, u KDE to moze da se podesi. kad koristim KDE, to je prakticno Amiga desktop (mada nikad nisam u zivotu koristio pravu amigu). http://www.jinspired.com/images/osx_screenshot.jpg http://home.wtal.de/amiga-news/OS3.9_an.jpg Poslednja izmena od bojan_bozovic : 29. 01. 2007. u 02:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Što se diskusije o UI-ju tiče mislim da grešiš i da ti je pogled na stvari suviše iskrivljen (geek faktor):
1. Prilagodivost korisničkog interfejsa nije najvažnija stvar kao što ti tvrdiš. Da je to istina govori činjenica da najpopularniji OS trenutno gotovo svi korisnici koriste u istom obliku. Veća odstupanja ćeš videti samo kod šačice naprednijih korisnika koji su imali živaca da tweakuju sistem. Većina ili ne vidi potrebu za tim, nema pojma da može ili ne zna kako. 2. Korisnici se prilagođavaju tehnologiji. Zastrašujuće, zar ne? Ko će bre Bojanu Božoviću da govori kako on ne može da pomeri close minimize maximize ikonice na desnu strano? Neshvatljivo, ludilo, bes!!! A onda se probudiš i skontaš da si se prilagodio svemu - korišćenju daljinskog, vožnji auta, korišćenju mikrotalasne i blendera, CD playera, mašinice za poništavanje karte u gradskom... Gde si video da možeš da konfigurišeš auto da ti volan bude s leva out of box ili da možeš da podesiš frekvenciju mikro talasa kod mikrotalasne? 3. Na celu stvar gledaš kao geek perspektive bez da pogledaš stvari i iz nekog drugog ugla. Tvoj pogled na stvari je toliko iskrivljen (da se razumemo, nije to ništa loše) da bih te uključio u usability testove samo kako bih povećao diversity. Doduše, tvoje feature requestove najverovatnije bih tiho ignorisao, a ako bi počeo da spamuješ popio bi ban ![]() Btw, evo ga jedan primer gde čak i interfejs kalendara izgleda čisto (koliko je to moguće pri tom obliku prikaza podataka). Ikonice su mi max u ovoj aplikaciji (custom made, specijalno za Joyent).
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 29. 01. 2007. u 08:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
expert
Master
Datum učlanjenja: 20.12.2005
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Nazalost, u pravu si. Gledaj na sta se navikose ljudi, na Windows, koji najverovatnije ima najgori UI.
![]() A na kastomizaciju gledaj ovako, onima koji su zainteresovani za nju, makar bili jedan odsto, stvarno treba. Da je Joe Sixpacku ne valja naturati, nego da po defaultu sve valja biti prilagodjeno onome sto vec zna ili sto ocekuje, ne sporim. Da dodam, HTML i CSS su prilagodjeni prezentaciji dokumenata, a ne pravljenju klijent server aplikacije poput ovog sajta i to je velika mana. Flash je nema. Trebamo videti sta ce WHATWG da uradi. Da pretrazivaci nemaju problem (neki veci, neki manji) sa flashom, HTML bi malo ko koristio. Poslednja izmena od bojan_bozovic : 29. 01. 2007. u 09:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
troll mode
Wrote a book
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
novi član
Datum učlanjenja: 10.06.2006
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Verovatno većina vas ovo već zna, ali ja sam tek skoro prvi put došao u susret sa Basecamp-om. Odličan UI, 5/5. Kao što je Jeffrey sa threadless-a rekao, nisam nikada ranije koristio ovu aplikaciju, ali ne postoji learning curve jer se sve ponaša baš onako kako očekuješ.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
profesionalac
Professional
|
![]() Ako niko nije pomenuo do sada, Joyent ima opako dobar UI (nije ni chudo, k'o sve radi za njih)
Skrinovi: http://www.joyent.com/connector/coll...e/screenshots/ |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Ti si backend / frontend developer? Odlično! Možda baš tebe tražimo! | istok | Poslovne ponude i zapošljavanje | 22 | 26. 02. 2007. 18:32 |