![]() |
#11 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 27.11.2005
Hvala: 47
57 "Hvala" u 31 poruka
![]() |
![]() Ja imam na svom sajtu AdSense. Izaberi hrvatski.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() izvinjavam se za offtopic, ali me interesuje koliki im je CPM i CPC u proseku za nase sajtove?
Recimo da je sajt tech orijentisan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pušelja Predrag
Professional
|
![]() O novom AdSense policies by Jennifer Slegg & Darren Rowse
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() Citat:
Ahem, dakle, iz mog kratkog eksperimenta (držim reklame na Dnevniku par meseci) skontao sam da stvari jako fluktuiraju. Sve ide u talasima i nekim navalama, ali je po mom mišljenju i dalje daleko isopd proseka i prihvatljivog. Kažem, eto, pokušavam to da optimizujem da povećam clickthrough rate koliko mogu (i koliko umem), ali kod mene jednostavno jako malo ljudi klikće. CT rate mi je ono, nešto tipa 0.2%, a posebno popizdim jer je 80% klikova za one neke kretenske reklame što plaćaju 0.04 centa za klik, onda posebno popizdim. U proseku imam oko 500-1000 impresija na dan (što je jako malo, znam, ali radi se o blogu ipak), ali bude nekad lepih dana, kao što je juče na primer, jedan klik je plaćen oko dolar ipo, i to je ujedno i najviše što sam dobio ikad za jedan klik. Šta ja znam - eksperimentišem, ako neko ima saveta neka kaže, ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() provali koje su to reklame koje placaju extr malo, pa ih blokiraj.. to su uglavnom oni prevaranti thebestwebsites.com i slicno, koji placaju adWords da bi onda zaradili od adSense na sopstvenom sajtu..
Inace CTR od 0.2 je neki prosek, nije to preterano malo za jedan dizajn blog... mozes da probas da dodas slikice pored oglasa (kao sto sam ja radio na getbrushes), to povecava vidljivost reklame..
![]() |
#16 | |
...
Qualified
|
![]() Citat:
![]() Koliko sam ja do sada primetio dosta se vise placaju slikovne reklame(kada se gleda prosek) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() @ ivanhoe: Kako da provalim zlikovce? Kako to funkcioniše? BTW evo u prilogu stats za poslednjih sedam dana.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 22.09.2006
Hvala: 0
2 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() Ja zasad imam samo adsense i ne brine me nimalo njihova politika, cak mislim da ovim potezom povecavaju sansu da neko klikne na adsense oglas, sto je vise reklama na stranici situacija je ocaravajuca.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Off Topic: Citat:
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 20. 01. 2007. u 16:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Pravila koriscenja | ljtruba | Sva početnička pitanja | 2 | 14. 06. 2009. 18:19 |