Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() ![]() IMified je alatka kojom baratate standardnim GTD stvarima poput remindera, todo listi, kalendara, itd., i to sve putem IMa! Postoji čak integracija za google calendar, wordpress, blogger, i mnoge druge servise. Pored toga što nudi sve ovo, moguće je i definisati svoje sopstvene prečice kojima kontrolišete akcije, ja sam recimo definisao "todoadd" da bude komanda za dodavanje todo itema, a "todoview" da mi izlista todo iteme. Ovo mi se prevashodno sviđa jer mi je IM klijent konstantno upaljen, nema potrebe za nikakim instalacijama, novim programima itd., već sve radiš iz programa koji već ionako koristiš (gtalk u mom slučaju, ali su podržani gotovo svi protokoli). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Boris
Grand Master
Datum učlanjenja: 01.12.2005
Hvala: 5
156 "Hvala" u 2 poruka
![]() ![]() |
![]() E to se zove kreativno razmisljanje
![]() Ja sam pre razmisljao kako bi IM botovi mogli da se "zloupotrebe" (posto nije neki problem napisati ih), ali nisam imao valjanu ideju...
![]() |
#3 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Mali offtopic, ali u vezi sa ovim:
IM je jako zanimljiva stvar zato što ga ljudi mnogo koriste. Baš sam u zadnje vreme gledao i čitao o "alternativnim" ulazima informacija za web aplikacije - SMS, email, IM, bookmarklets... Strašno zgodno za skupljanje podataka, kasnije se samo uloguješ i rasporediš gde je čemu mesto. Problemi su SPAM i u nekim slučajevima nezgodno razrešavanje indetiteta, ali je ideja generalno i više nego dobra.
![]() |
#4 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ovo je praktično nešto kao "back to the telnet" interfejs... Može biti korisno, zavisi kakve sve interfejse ka spoljnim servisima budu napravili.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 10.02.2006
Hvala: 2
20 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() u sustini je skroz slatka ideja, ali realizacija nije narocito prakticna. zapravo, imo, ne vidim nikakav dobitak u koriscenju IM-a na takav nacin - osim eventualno za mobilne uredjaje. nekako mi je jedina prakticna stvar u takvom kontekstu cista notifikacija - ili sam barem navikao na to (npr. koristim jabber za agregaciju feed-ova).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() ovo mi je trebalo, sve ove godine
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#8 |
Boris
Grand Master
Datum učlanjenja: 01.12.2005
Hvala: 5
156 "Hvala" u 2 poruka
![]() ![]() |
![]() Pa recimo, mene mrzi da pomerim ruke sa tastature i trazim misa po podlozi, i da mi je lakse da se alt-tabujem na im prozor, otkucam par slova i vidim obaveze tokom narednih dana.
![]() |
#9 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() ![]() Dok ne upališ/alt-tabuješ na browser, pa do bookmarka (ili još gore da kucaš adresu), pa dok se ne učita onaj silni JS sa recimo google kalendara... Prođe vremena dosta, ovako mogu celu akciju da odradim za par sekundi. Koristio sam stvarno gomile gtd pomagala, pogotovo todo listi i aplikacija, ali definitivno nema bržeg i praktičnijeg od ovoga. Prvi sledeći izbor pada na tadalist. Slažem se i sa ivanhoeom oko ovog citata. Nakakili su se malo tu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 10.02.2006
Hvala: 2
20 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() hm, iskreno receno, najkorisniji alat za takvu upotrebu koju sam koristio i koristim je licni wiki (moinmoin), iako na poslu koristimo basecamp i verovatno je pomalo blasfemicno - iz signal37 palete jedini proizvod koji (meni - bitna napomena) poboljsava produktivnost je RoR, just my $.02 naravno - ne zelim da otvaram flame na tu temu.
btw. jedan drevni post (steve je postao popularan u medjuvremenu): http://steve.yegge.googlepages.com/nonesuch-beast |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|