Komunikacije VOIP (Voice Over IP), handheld, Instant Mesengers, protokoli, P2P...ICQ, Jabber, MSN, ... |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
![]() ![]() |
![]() Ja koristim Skype ali cini mi se da to i nije najbolje resenje ako iz inostranstva zoves Srbiju ili iz Srbije pricas sa zemljama koje nisu u global zoni. Takodje, od 18.1 Skype naplacuje i tzv. connection fee koji ide od 0.00 evra do 0.039 evra, znaci samo za uspostavljanje poziva sto je malo bezveze.
Znam da postoji Voipbuster (i njegovi klonovi) i jos par aplikacija ali me zanima iz licnog iskustva sta koristite i koja su vam iskustva. Ja Skype koristim zato sto mi se svidja citava aplikacija, mnogo je ljudi na Skype pa je dobro za chat i PC2PC razgovore, ima taj Skypecast i konferenciju koje jos nisam ni koristio.
![]() |
#2 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
![]() oh, evo malo offtopic, protekla dva dana konfigurishem VoIP sistem u firmi, i smorio sam se od voip-a
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Stanaphone?
![]() |
#4 | |
majstor
Wrote a book
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
![]() Koristim Asterisk PBX, i grandstream telefone GPX-2000. Sip protokol i g723.1 audio kodek
![]() Inace Asterisk radi pod Linux-om. ![]()
![]() |
#6 |
Moderator
Qualified
|
![]() @ LiquidBrain
hmm... a kako resavas licencu za G.723 ? Grandstreamu samo lepo iskljuci automatski update firmvera i neces imati zaglupljivanja bez razloga... Doduse ko zna sta su ti ovde uvalili (tj. od kad su firmveri u tvojim Grandstream telefonima) @Nixa & @Bizinger Stanaphone je sasvim ok. Hmmm da se sad ne reklamiram... ![]()
Train yourself to let go of everything you are afraid to loose. BLOG? http://www.dejankurel.info/blog Poslednja izmena od dkurel : 08. 03. 2007. u 02:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
old school
Professional
|
![]() Skype je u poslednje vreme osetno poskupeo. Doduse, kvalitet veze se poboljsao. No, po meni, za pozive PC-2-PC Skype je solidno resenje, za PC-2-Phone, samo ako bas morate...
RetroJunk.com Poslednja izmena od crews_adder : 08. 03. 2007. u 20:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
expert
Expert
|
![]() Ne znam, ja zovem "zapad" pa mi onaj $0.01/min uopste ne djeluje kao skupo
![]() Ali, *****i mi skinuse skoro 2 evra bez razloga, ja bio kuci (u Bosni) 5 dana i kad sam se vratio - fali para. U History nema nista, sve normalno... mrzilo me da ih cimam za 2e, al'.. scammeri ![]()
![]() |
#9 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Ukoliko neko oce da prodje jos jeftinije, tj upola cene za pozive ka zapadu:
http://www.wengophone.com/index.php/aboutcallout S tim da je starija verzija softvera imala ponekih bugova, nadam se da su ispravili u ovoj novoj (2.0).
Năo quero mais seguir um só caminho Poslednja izmena od MorenoArdohain : 08. 03. 2007. u 21:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
![]() ![]() |
![]() Svidja mi se kako je Wengo uradio uporednu tabelu i sa procentima koliko se ustede. Tek se tad vidi koliko je Skype skup.
Inace, niko ne spominje Voipbuster a oni nude besplatne landline pozive ka mnogim poznatim zemljama. Da li preporucujete njih? Ne toliko za placanje, koliko za sigurnost unetih podataka kartice, jer mi je malo neobicno kako nude toliko besplatnih landline poziva jos ako imaju i kvalitetan zvuk.
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koju sifru delatnosti koristite??? | gaganed | e-Business | 18 | 09. 11. 2011. 15:01 |
API za web aplikaciju | Ilija Studen | Planiranje i usability | 22 | 07. 07. 2006. 08:54 |
koju klasu za pdf? | Blood | PHP | 14 | 15. 05. 2006. 13:17 |
Koju vezu koristite? | Dejan Bizinger | Opušteno | 44 | 13. 01. 2006. 01:07 |
Kako zastititi perl aplikaciju? | MorenoArdohain | Programiranje | 1 | 18. 10. 2005. 13:39 |