e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Oliver mi dade ideju, gledali smo neki site i stoji anketa:
"Koji browser koristite?" (pa onda ponuđeni odgovori) Zar treba anketa za to? ![]() Jel' ima neko neke slične bisere, možda da od ovogas napravimo neku "no-no" kolekciju ![]()
![]() |
#2 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Ta anketa sa browserima nije besmislena ako je recimo potrebno biti registrovan da bi glasao.
Na takvoj anketi na mom forumu dominira Firefox. U webalizer dominira IE. Zakljucak? Ljudi koji su tehnicki obrazovaniji koriste FF. Vecina posetilaca nije registrovana/ulogovana, i ona mahom koristi IE. Dakle, dobio si potpuno dva dijametralno razlicita rezultata. Tako da, ako neko hoce da vidi sta 'korisnici' koriste - anketa je onda u redu. ![]() Jednostavno, 'korisnici' su jedno, 'posetioci' su drugo. Cak i da anketa ne zahteva registraciju, ponovo ce oni koji su totalni pocetnici procentualno manje da glasaju, jer je za nekog i to komplikovano, pa se samo drzi linkova, a dugmice ne pipa, po sistemu 'rani prasici i ne pipaj dugmici' ![]() Sve zavisi da li hoces anketu da sprovedes nad pravim posetiocima, slucajno zalutalim i tehnicki slabo obrazovanim, ili nad registrovanim korisnicima. Poslednja izmena od Peca : 24. 03. 2007. u 00:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Khm, valjda je blues hteo da kaze da se browser manje vise moze lako detektovati i bez da pitas korisnika/posetioca whatever
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() bre Peco
![]()
![]() |
#5 | |
Super Moderator
Knowledge base
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() mada, da, nema smisla ako nekog interesuje 'grupno' stanje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Damir Trninic
Expert
Datum učlanjenja: 22.04.2006
Hvala: 42
63 "Hvala" u 44 poruka
![]() |
![]() Ovo je tema sta sve moze da se nadje na nekom sajtu, ali za mene je "biser meseca" kada nesto nisam mogao da nadjem na sajtu jednog domaceg provajdera - informaciju da li postoji neki control panel za hosting. Posle 5-6 nedelja skoro svakodnevnih poziva koji su se zavrsavali sa "vi ste trenutno treci po red...", veceras sam konacno dobio tehnicku podrsku. Momak je bio vrlo odredjen da ne moze da mi odgovori na moje pitanje, a kao najbrze resenje za moj nazovi problem sa .NET aplikacijom na njihovom serveru mi je ponudio da posaljem email i administrator ce uvek da pomogne na moj zahtev, ali ne danas, vec sutra. Po onoj narodnoj, uz pozdrav "kreativcima" koji su radili reklame za onu banku (Sto je sigurno, sigurno) i Dunav (Tesko onom koga sat budi), preko prece, naokolo blize.
![]() |
#7 |
133t
Master
|
![]() konfuznog li posta...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Peco, nije to bila poenta ali kada si vec krenuo u analizu, anketa ti je najmanje merodavna. Na anketu moze da se odgovori i ne mora, dok kada kupis sam statistiku browsera znaš TAČNE podatke SVIH članova.
Osim toga, šta ako te taj u anketi slaže da koristi recimo FF a u stvari koristi Operu ili IE. Dakle anketa za ovo je sve samo ne merodavna. A ako si hteo da praviš razliku između članova i posetilaca, tim lakše, kada se uloguje proveriš koji mu je browser i ne možeš da imaš tačnije podatke od toga (ako ne fake-uje user agent, ali to može da se ignoriše kao statistička greška). To je kao kada prave anketu koju TV gledaš. Navodno niko ne gleda pink a ispade to najgledanija televizija. Ali kada stave one "p...metre" (nisam siguran kako se zove), zna i kojim prstom si prebacio kanal. BTW, nisam mislio na tvoj sajt, nisam video tu anketu kod tebe ![]()
![]() |
#9 |
Super Moderator
Knowledge base
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Znam da nisi mislio na moj sajt, jer ko zna gde je ta anketa.
Samo se vodih mislju da ponekad i ta anketa ima smisla, ako te mrzi da programiras ![]() Konkrentno, na mom forumu je imala smisla, jer se videlo da tehnicki obrazovaniji koriste FF. Da, moglo je sve da se isprogramira, ali... imam preca posla. A i nisu svi programeri pa da isprogramiraju, pa onda jednostavno postave anketu. I druga stvar - ako je ta anketa na nekom 'blabla' sajtu - onda i ne treba da te cudi, jer je na takvim sajtovima bitno samo da se 'chuka' i klikce, kaladont teme, itd... kontas vec ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zoran Mihailović
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 30.09.2006
Hvala: 1
259 "Hvala" u 1 poruci
![]() ![]() ![]() |
![]() ^^ "piplmetri" (peoplemeter)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
CTR na domaćim sajtovima? | aleksej | e-Business | 2 | 17. 07. 2010. 02:11 |
Ponude za oglasavanje na veb sajtovima | Miloje Sekulic | Marketing i SEO | 1 | 09. 12. 2007. 21:03 |
Blokiranje reklama na sajtovima | Ilija Studen | Marketing i SEO | 49 | 31. 12. 2005. 18:36 |