e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
Pogledajte rezultate glasanja: Zadovoljan sam uslugama: | |||
BANCA INTESA |
![]() ![]() ![]() |
10 | 30,30% |
Raiffeisen banke |
![]() ![]() ![]() |
13 | 39,39% |
PRO CREDIT BANK |
![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
KOMERCIJALNA BANKA |
![]() ![]() ![]() |
1 | 3,03% |
MERIDIAN BANK |
![]() ![]() ![]() |
2 | 6,06% |
Hypo Alpe Adra Bank |
![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Neka druga |
![]() ![]() ![]() |
4 | 12,12% |
Glasači: 33. Ne možete glasati ovde |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 |
Moderator
Master
Datum učlanjenja: 07.08.2005
Hvala: 25
76 "Hvala" u 50 poruka
![]() |
![]() Ja sam zadovoljan sa uslugama HVB banke. Nedavno su pustili rad i sa manjim firmama, a verovatno imaju jedan od najboljih e-bank sistema. Jedino me nervira njihova skoro obavezna nedostupnost e-bankinga vikendom (zbog redovnog odrzavanja).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Poslovni softver BLOG
Certified
|
![]() Same here...
Ja već par godina koristim usluge HVB Banke i zadovoljan sam. e-banking radi baš onako kako treba (trajni nalozi, prenosi između računa, plaćanje bilo čega bilo kome,...). Povremena nedostupnost vikendom mi za sada nije toliko pravila probleme. Ipak, meni je glavni zahtev bio liberalan e-banking (što retko ko ima i dan danas, za fizička lica) i to sam i dobio. Imam vise electron i visa gold karticu kojom mogu da kupujem na netu i milina. Do skoro je bio problem sa malim brojem filijala (BG) ali posle integracije (kupovine) EKSIM banke broj filijala se povećao pa ni to više nije toliki problem. poz, GR
![]() |
#13 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ja imam 5 godina racun u Intesi, ali ne mogu da dam glas da sam zadovoljan sa njima. Pre svega da kazem kao njihov dugogodisnji korisnik da im je kvalitet usluga u konstantnom padu. Na primer, 2001-ve kada bi dobio wire uredno bi me zvala sluzbenica banke da me obavesti da imam priliv iz inostranstva, zakazali bi mi termin kada mogu da podignem novac, a kada bi se pojavio na salteru ljubazno bi mi ponudili da sednem dok mi se broji novac. U poslednje vreme cesto mi se desava da jednostavno nemaju da mi isplate novac u valuti koju sam dobio (USD), guzva na salterima je manje vise stalna, a ljubaznost radnika na istim je daleko ispod nivoa koji su imali nekada. Da idem dalje u pricu, njihov sam klijent 6 godina (na meni su za ovih 6 godina zaradili solidne pare od raznih provizija ako nista drugo), drzim firmin racun kod njih, i uredno su odbili da mi kao preduzetniku izdaju kreditnu karticu. Uz to mi skidaju svake 2,3 nedelje neke "Usluge Platnog prometa" u iznosima od 300 - 1000 dinara sa racuna firme, nikako da provalim tacan iznos niti razlog zasto se to skida. A o tome kako su mi odrali kozu sa ledja prilikom transfera sa "racuna na racun" prilikom kupovine automobila pre par meseci bolje da ne pricam (auto kuca je takodje imala racun u intesi, ali su mi naplatili neku suludu proviziju jer nisam imao "intesa hit" racun).
Ono sto jeste funkcionisalo sjajno sve ove godine bio je wire iz inostranstva, ali koliko sam cuo, i to je sada problematicno, posto traze da se potpise izjava prilikom svakog priliva. Sve u svemu, rado bi ih promenio, ali na osnovu nekih svojih (a i tudjih) iskustava sa Raifaizen bankom, ispada da je Intesa jos i sjajna. No mozda i gresim, ako imate neku preporuku, samo napred ![]() Poslednja izmena od dinke : 01. 04. 2007. u 23:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() To sto ti pricas kao problem, rade sve banke. Svaka ce da ti uzme proviziju gde god mogu, sto vecu mogu, svaka naplacuje "usluge platnog prometa", kod svake je tesko dobiti kreditnu karticu na preduzece, u svakoj ti traze izjavu za wire (to zahteva Narodna banka, nije izmisljotina banaka).
Mene nerviraju druge stvari. Recimo kod Hypo banke, gde imam jedan racun, kada sam promenio sediste firme uredno sam im odneo novo resenje i promenili su odmah, medjutim kada su poceli da stizu razni izvodi, dinarski, devizni, ... faksovi i slicno, ispostavilo se da moras da odes u svaki njihov department posebno i da trazis izmenu. Ne mogu da verujem da nemaju neki centralni record, vec se recimo dinarsko i devizno poslovanje vodi potpuno odvojeno. Kada sam to isto pokusao u Raiffeisen, traizli su mi 2 overene fotokopije u opstini + izvod iz registra preduzeca ne stariji od mesec dana + jos neke izjave (navodno sve to trazi NBS, nsiu oni krivi), tako da je obicna promena sedista preduzeca ispala žešća papirologija. Mene su (Raiffesien) ujeli za srce ![]()
![]() |
#15 | |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Probacu sad da dobijem kreditnu (master card) u Findomestic banci, pa cu videti oce li me i oni odbiti
![]()
![]() |
#17 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 16.05.2006
Hvala: 72
1.111 "Hvala" u 26 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ja samo mogu da potvrdim Dinketovu priču - nakon transformisanja Delta banke u Intezu, kvalitet im konstantno opada a tarife rastu
![]() ![]() Takođe, rado bi ih promenio ali to nije baš tako jednostavno. Radim na tome da pređem u ProCredit i/ili Meridian u skorije vreme, i sa jednom i sa drugom imam lepa iskustva. Poslednja izmena od Davor Vlajkovic : 02. 04. 2007. u 01:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Knowledge base
Wrote a book
|
![]() Upravo je Banka Inteza razlog zasto zelim da promenim banku. Imam kod njih racun vec vise od 4 godina i kao sto Dinke rece sve je bilo OK. Medjutim, u poslednje vreme nisam nimalo zadovoljan uslugama. Cimaju te stalno i za prilive iz inostranstva i za obican tekuci racun. Te moras da das izjavu, te moras da potpises aneks ugovora, te ovo te ono. Najgore od toga jeste to sto im je kvalitet usluga u stalnom opadanju i ne zelim vise da gubim vreme sa njima.
Danas sam pokupio papirologiju za Raiffeisen banku i sutra idem to da sredim pa cemo za koji mesec ponovo diskutovati o impresijama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
expert
Grand Master
|
![]() jedno pitanje:
postoji li banka kod koje nakon sto otvorim racun mogu da dobijam novac iz inostranstva (moneybookers) i da ne moram da idem na salter, vec da sve dalje zavrsavam preko e-bankinga (u inostranstvu sam) dakle: otvorim racun i vise me oni ne vide ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() To može kod Raiffeisen. Legne ti wire i ti dalje kroz eBanking konvertuješ u dinare koje bez problema možeš da dižeš na banomatu. Za dizanje deviza i baratanje većim sumama mislim da moraš u banku, ali to se retko dešava (tipa da ti treba preko 1000 eura na ruke).
Idem u banku baš kad drugačije nije moguće (da podnesem zahtev za ponovno izdavanje Visa kartice npr), ali za svakodnevne potrebe koristim eBanking i bankomate. SPAS!
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 02. 04. 2007. u 14:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Knjigovodstvo / banke u Srbiji | bokacbl | e-Business | 1 | 23. 11. 2010. 11:58 |
Istekao domen Banke Intesa | MarkoBmax | Domain Name Service (DNS) | 31 | 16. 02. 2010. 17:15 |
Provizija banke za vođenje računa | bluesman | Istine i zablude | 38 | 09. 05. 2009. 09:54 |
Outsourcing za Banke | squall | Web aplikacije, web servisi i software | 25 | 12. 12. 2006. 02:26 |
Preporuka banke | [nq] | e-Business | 34 | 15. 11. 2005. 11:44 |