![]() |
#101 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
![]() ovo sa madjarskom bankom mi je narocito zanimljivo. Videcu da se raspitam ovih dana pa cu da napisem sta kazu.
Ja imam dodatno pitanje vezano za merchand account. Naime, u drugoj temi se spominje da sada i mi mozemo da ga otvaramo. Kako tek ulazim u te vode, zanima me da li i kako se to oporezuje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Taj merchant provider ti svu zaradu salje wire transferom na racun, sto znaci da bi ga trebalo tretirati kao i ostale devizne prilive, tj podneses prijavu poreskoj, kao sto je navedeno u gornjim postovima.
![]() |
#103 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
![]() Off Topic: da li ste dizali cene usluga zbog ovog poreza i za koliko %? naravno pitanje se odnosi na one koji placaju taj porez. kako klijenti reaguju na povecanje ukoliko ga ima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 23.04.2007
Hvala: 0
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() Citat:
tako da jedino da im kazes neki drugi razlog tipa dobro radis, dugo si kod njih iobjasnis zasto zasluzujes povecanje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
expert
Grand Master
|
![]() Citat:
recimo radim ja u madjarskoj i zivim tamo dobijam pare tamo trosim pare tamo osiguravam se tamo i onda NBS oce da ja pri nekim uslovima dajem pare njima? ![]() P.S. jel moze koji link (linkowi) ka zakonima koji treba da se procitaju na ovu temu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
profesionalac
Qualified
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() Citat:
http://www.poreskauprava.sr.gov.yu/s...NaDohodak2.pdf a sto se tice placanja da treba da platis. sve dok si gradjanin ove drzave podlozan si tim porezima... e sad dal oni to prate proveravaju to je druga prica... isto kao recimo nevezano sto si napolju ti si obavezan da sluzis vojni rok jer imas nase drzavljanstvo itd... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Koliko sam ja pročitao, ako doneseš potvrdu o plaćenom porezu preko, onda ili ne moraš da platiš ili tu se umanjuje. Znam da postoji takva neka odredba, ali se ne sećam detalja. Ja sam pre nekoliko godina imao situaciju sa duplim oporezivanjem, posle svog mog "buntovništva" tip mi je na kraju rekao "šta nas interesuje da li si ti platio tamo porez, ti plaćaš ove i gotovo".
![]() |
#108 | |
profesionalac
Qualified
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
![]() ![]() |
![]() Sad sam pricao sa tipom koji ima firmu u Madjarskoj.
Ogradjuje se i on i ja posto nije pravnik niti bankar ali ovo je iz njegovog iskustva. Fizicko lice moze da otvori racun i unovcava pare bez placanja poreza. Prilikom unosenja para u Srbiju mora iste da prijavi. *Naravno ako imate karticu mozete ovde dizati koliko hocete ili trositi bez da prijavljujete. Ajde ako jos neko nadje neke informacije neka javi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() A sto lepo ne otvoriti agenciju, odvojiti 150e mesecno, i ne placati porez na prilive?
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
E-start: Udruženje za razvoj e-poslovanja i Internet preduzetništva | Dragan Varagić | e-Business | 79 | 05. 09. 2013. 22:09 |
Kontrola pristupa fileu | blackshtef | Sva početnička pitanja | 20 | 21. 08. 2010. 23:06 |
Predlog za .RS registra? (kontrola nad DNS) | DejanVesic | Domain Name Service (DNS) | 16 | 06. 02. 2009. 19:52 |
Specijalističke studije iz E-poslovanja, FTN, Novi Sad | Dragan Varagić | e-Business | 120 | 30. 09. 2008. 00:36 |
Autocomplete SelectBox kontrola | ppavlovic | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 2 | 27. 11. 2007. 12:15 |