Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
novi član
Datum učlanjenja: 07.07.2007
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() U sustini, pitanje kako primetiti da je neki user ugasio browser?
Znaci, nema klik na sign out ili tako nesto, pa da pozovem unsetovanje sesije, nego govorim o tome da user radi nesto i da posle toga samo ugasi browser... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
expert
Grand Master
|
![]() http://bg.php.net/session
obicno se sesija sama 'gasi' nakon sto neko zatvori browser pogledaj i ovo: http://bg.php.net/manual/en/function...kie-params.php |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
Professional
Datum učlanjenja: 26.04.2007
4 "Hvala" u 4 poruka
![]() |
![]() nevezano za ovo, cisto da znas postoji event odlaska sa stranice u cega spada i gasenje, ne verujem da bi neki duzi posao radio ali sitni js radi
event je onUnLoad bas kao i sto je onLoad event za ucitanu stranicu dakle kazem cisto infoa radi
![]() |
#4 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Uh. JavaScript za zatvaranje PGP sesije...
![]()
![]() |
#5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() mislim da je sasvim dovoljno da pustis sesiju da timeoutuje... jer inace imas razne komplikovane scenarije, tipa neko ode sa sajta, pa se onda vrati i slicno... uz to timeout je ugradjen u php sessions, tako da nema mnogo da se misli..
![]() |
#6 | |
novi član
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Citat:
Postoji li mogucnost da iz PHP-a (znaci, bez Java Scripta) uhvatim timestamp kada se neko izlogovao gasenjem browsera ili odlaskom na drugi sajt? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
expert
Grand Master
|
![]() 1) ne moze iz php-a
2) jel on gasi il ne taj browser. ajd pogledaj prvi i poslednji tvoj post pa napisi opet uostalom, zasto pokusavas, to sto pokusavas? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Professional
Datum učlanjenja: 26.04.2007
4 "Hvala" u 4 poruka
![]() |
![]() @Pedja: najbolje da citas sta neko napise...
ako imas logovanje i izlogovanje, onda logika toga nije da se neko izloguje po odlasku sa stranice, zbog toga i postoji sve to, remember me fora je fora sa cookijima, ako nema cookie ne pustis ga u admin, ako ima i u redu je pustis ga, to je poznato e sad naravno cookie gledas prilikom logovanja pa ako nema onda moze i session a i ne moras, to je resenje za login stranu za dodatne strane koje ne gledaju cookije po defaultu mozes gledati dolaznu stranu ako bas hoces da vidis da dolazi spolja i onda mu onemogucis ulaz ako nema cookije (nije otkacio remember) nadam se da si razumeo
![]() |
#9 | |
novi član
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Citat:
2) lose sam se izrazio u prvom postu... sorry :] inace, resen je problem, mislim, sama ideja dela aplikacije u kome mi je to bilo potrebno, izmenjena je, tako da mi nije potreban timestamp log of-a Hvala svima u svakom slucaju :] |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() MrSteel, vrlo dobro znam na sta sam reagovao, mislim da ti nisi razumeo sta sam ja rekao.
A inace, ovaj tvoj drugi odgovor, moram priznati da ne kapiram, nekako su cudne recenice, nerazumljive, srpski, a ko da nije srpski.
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
varijable automatski u sesiju? | Nemanja Avramović | PHP | 11 | 10. 08. 2008. 21:31 |
Kako otkriti kako je neko provalio u sajt | Aleksandar.Ilic | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 41 | 21. 03. 2008. 22:45 |