|
PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Ima cudan problem, tj. ocekivao sam da PHP to radi ali ne mogu da iskopam kako.
Imam asocijativni niz koji je uz to i visedimenzioni. Imam vrednost indexa jednog elementa niza i treba da nadjem koji je prethodni i sledeci element tog niza. Ocigledan nacin, da rucno protrcim kroz nis i nadjem mi se cini kao spor metod. Neverovatno mi je da php nema funkciju kojom moze da se setuje tekuci slog u nizu.
![]() |
#2 |
Domagoj Horvat
Expert
|
![]()
![]() |
#3 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2005
Hvala: 12
12 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() Samo, u ovom slucaju moras prvo da se pozicioniras na njega. A sto jednostavno ne odradis array_keys + array_search + ( i-1 || i+1 ) kombinaciju?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Predrag Supurović
Grand Master
200 "Hvala" u 12 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Pa dobro, nisam bas toliki duduk
![]() Ne radi to ono sto mi treba. Problemje sto imam id indeksa ali to nije tekuci slog u nizu. next() radi samo sa tekucim, a nema funkcije kojom se moze podesiti koji je slog tekuci.
![]() |
#5 |
Igor Marinović
Expert
|
![]() Čekaj, da li je asocijativni niz uopšte poređan? Po definiciji nije.
Tako da traženje prethodnog i narednog člana nema baš nekog smisla.
![]() |
#6 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
![]() Kao sto rece srdjevic, radis sa array_keys i dalje sta ti treba i kako hoces
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Predrag Supurović
Grand Master
200 "Hvala" u 12 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Niz jeste poredjan, samo kljuc uredjivanja nije indeks.
Ovo sa array_keys bi radilo, ali mi se cini da ne bi bio nista optimalnije nego da odmah trazim u pocetnom nizu.
![]() |
#8 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() nije ti dobra struktura podataka za to sto ti treba.. asocijativni nizovi nisu predvidjeni za sekvencijalni pristup, znaci jedino optimalno resenje je da svaki elelement niza pamti key od sledeceg elementa (ili referencu na sledeci element). Sva ostala resenje zahtevaju da prolazis kroz ceo niz, ovako ili onako..
![]() |
#9 |
Predrag Supurović
Grand Master
200 "Hvala" u 12 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Niz je sasvim ok nacin da uradim ovo sto sam namerio, i PHP ima svu potrebnu funkcionalnost, osim sto mu nedostaje funkcija kojom mogu da podesim tekuci element niza. Veza, prethodno-sledeci izmedju elemenata niza postoji i funkcionise bas kako treba.
![]() |
#10 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Iz user notes za array funkcije:
PHP kôd:
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
JS remove html element | nordica | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 3 | 28. 08. 2010. 00:46 |
Kako napraviti ovaj element u CSS ili HTML? | marijano | Web design, Layout, User Interface | 8 | 02. 04. 2010. 22:49 |
Kako naci klijente za web dizajn u Srbiji? | SqlByte | Sva početnička pitanja | 10 | 05. 01. 2010. 17:33 |
Predlog za sledeci CV | Misha | Opušteno | 6 | 21. 12. 2009. 15:51 |
Gdje naci & kupiti skener velikog formata? | Milos Vukotic | Opušteno | 6 | 01. 02. 2006. 23:11 |