Linkovi Linkovi do interesantnih sadržaja. NO SPAM! Svaka nova tema zahteva odobravanje pre prikazivanja |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 29.04.2006
Hvala: 39
48 "Hvala" u 28 poruka
![]() |
![]() A ne potenciram ja to
![]() ![]() Samo bih voleo i zeleo malo manje hejta na domacoj IT sceni, koja je jako prisutna na es-u, a javlja se dosta i ovde (ponekad). |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
![]() ![]() |
![]() Konsultantski posao nije prodavanje magle ako nakon konsaltinga klijent shvati da je vise dobio nego sto je dao. As simple as that.
![]() |
#13 |
expert
Master
|
![]() Ili ako iza konsultanta stoje jasne i proverljive reference i iskustvo.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
Wrote a book
175 "Hvala" u 58 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() Znas, kako malo trenera koji nisu bili profesionalni igraci u sportu su dobri treneri (Murinjo je izuzetak ali i to je pitanje, kada imate ekipu i budzet kao sto ima Celzi). Takodje, bolji sportski komentatori su oni koji su nekad bili profesionalni igraci (kao Mekinro, Beker) a ne komentatori koji nikad nisu sutnuli loptu. Neke stvari se mogu nauciti i u teoriji a neke samo u praksi.
![]() |
![]() |
#15 |
Knowledge base
Wrote a book
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Svaka škola se plaća. Iz džepa, ofkors. Ja na taj konsalting gledam na nešto što platiš unaprijed nekom da bi uštedio, sačuvao ili umnožio svoje vrijeme i novac (vrijeme = novac). Ko nije skont'o još uvijek da je mozak (što bi Jablan reko "magla") glavna roba u XXI vijeku, nek ode u biblioteku pa pročita knjigu Funky Business.
Baš u to vrijeme kad sam čitao tu knjigu o razlici između nove i stare ekonomije, ostavim jedan dan sve svoje obaveze i odem sa matorim mojim da mu pomažem za dnevnicu od 10 maraka oko postavljanja grijanja na ulazu u ogromne hladnjače jedne fabrike. Da iz prve ruke vidim kako izgleda stara ekonomija. Nisam ovdje ni moderator, ni admin, ali evo iznio bih predlog za kolege sa DPT. Hajde da napravimo ovakav deal: kad god neko spominje izraz "prodavanja magle" da fino napiše ime ili prezime ili nickname osobe koja prodaje maglu, da izbjegnemo više te asocijacije reda "dežurni prodavci". S druge strana uslov je da svako ko nekog prozove da je prodavac magle, dužan je da u istom postu i linkuje svoj profesionalni CV, svoj sajt ili nešto slično što jasno ilustruje njegove profesionalne kvalifikacije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
![]() Citat:
Pravo u srce!!!
![]() |
![]() |
#17 | |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Pre 50 godina sve probleme je rešavao komunizam, sad je tu izgleda nova ekonomija. Brkovi i kožni mantili, tad su prodavci magle barem imali stila... Poslednja izmena od jablan : 04. 09. 2007. u 16:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
smetalo blebetalo
Master
Datum učlanjenja: 04.09.2005
Hvala: 48
60 "Hvala" u 39 poruka
![]() |
![]() Citat:
Off Topic: Kad sam dolazio u e magazin Guru menadžer mi je rekao: "Imam neke vaučere za večere u Hyatu." 'jde vidi koga možeš da dovedeš. Ja dovedem Labusa, tada potpredsednika Vlade, i dobijem posao ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
expert
Master
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
Wrote a book
175 "Hvala" u 58 poruka
![]() ![]() |
![]() @Miloje: Upravo tako, zato cenim Vladimira. Kada razgovaras sa njim tacno skontas da covek zna o onome o cemu prica, a ako mu nesto nije jasno, to jasno i kaze. Ne prica o onome o cemu ne zna ili nema iskustva.
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
301 redirkecija "dinamickog" URLa na "dinamicki" URL | mb_sa | Regular expression i htaccess | 7 | 02. 07. 2008. 19:21 |
"Prodaja" email adrese | goxy17 | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 22 | 02. 07. 2007. 18:03 |
If IT really is a "profession", what is our "pro bono" contribution as IT pros? | oksite | e-Business | 26 | 12. 01. 2007. 11:18 |
"Telekom Slovenije" preuzeo "Blic.net" za 390.000 evra | Aleksandar Marković | Komunikacije | 2 | 23. 12. 2006. 14:23 |