|
Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
![]() ![]() |
![]() Danas sam skontao da ne mogu da pristupim nijednom mom sajtu (www.humanost.org, www.bizinger.biz, www.razgovori.com, www.emarketingblog.com) svi su na istom serveru Desavalo se da nekad privremeno nisu dostupni ali je ovo veoma cudno. Hosting kompanija kaze da oni vide sve sajtove, moji prijatelji u inostranstvu mogu da pristupe, gotovo niko iz Srbije ne moze, jedan korisnik Telekom ADSL-a moze, drugi Telekom ADSL korisnik ne moze... Pitao sam i kolege iz B92 ISP, oni su probali razne stvari, vide da preko kompjutera u Holandiji mogu odavde ne. Rekli su da probam preko Verata posto ne koristi Telekom link, isto valjda ne moze, YUBC isto valjda delimicno ne koristi Telekom link isto ne moze. Rekli su mi da je vrlo moguce da je u pitanju MTU (Maximum Transmission Unit) ali ipak i za to postoje nelogicnosti.
Na primer, nekad uspem da pristupim naslovnoj sajta ali ne mogu npr. na www.bizinger.biz/webmail Da li neko od onih koji imaju tehnicka znanja imaju neko racionalno objasnjenje? Znaci, sajtovi iz inostranstva rade, iz Srbije gotovo ne. Bilo je dosta prituzbi Telekomu da mnogi korisnici zbog MTU ne mogu da pristupe odredjenim sajtovima, bio je valjda slucaj i sa MySpace-om, pa su promenjeni MTU ali se to vrlo retko menja. Hvala unapred na odgovorima.
![]() |
#2 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
![]() Telekom problemi... Nisi jedini sa problemima danas.
Pingovao servere iz usa i iz drugih zemalja sve je ok. Od mene nekad radi nekad jok.
![]() |
#3 |
Igor Marinović
Expert
|
![]() Cuo sam za slican problem da se pojedini sajtovi nisu mogli videti, paketi su se jednostavno gubili.
Radilo se o kombinaciji Telekomovog ADSL-a i Linuxa. Nakon sto su se MTU i MRU namestili, proradilo je.
![]() |
#4 |
Comfortably Numb
Professional
|
![]() Konacno jedan celi dan da i meni net stuca. Radi on, ali se vuce. Bice da je nesto na "globalnom" planu ako i ostali imaju problema?...
![]() |
#5 |
A joint a day
Master
|
![]() Od jutros u 11 do malopre sam imao problema. Najinteresantnije je da su mi u tehničkoj podršci rekli da oni pojma nemaju da bilo ko ima problema i da proverim sa centralom (obaška da prvo resetujem modem i restartujem računar kao da sam idiot)
![]() |
#6 |
Comfortably Numb
Professional
|
![]() Poklapa nam se "malopre", posto i meni od pre par sati sve radi punom parom, kao i ranije
![]()
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Prava stvar kada neko pita za nesto a mrzi ga da Google-a | f14Tr0n | Opušteno | 1 | 09. 12. 2010. 11:01 |
Da li moze neko da mi objasni zastitu | Markok | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 33 | 02. 03. 2009. 21:02 |
Count dve tabele po kljucu iz trece... | salebab | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 16 | 18. 03. 2008. 13:22 |
Kako napraviti da radi adresa nesto.nesto.com? | dejan86 | Sva početnička pitanja | 6 | 06. 10. 2007. 18:51 |