![]() |
#201 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() moći ćeš čak i da budeš ovlašćeni registar ... neće biti vezano za državljanstvo i lokaciju ...
![]() |
#202 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Tamo negde 2009 godine, ne sada
![]() @Nixa NIsam znao da ovlasceni registar moze biti firma iz inostranstva? |
![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Slobodan Marković
Qualified
|
![]() .rs domen će moći da registruje svako ko ili živi u Srbiji ili navede za domen neki administrativni kontakt (a.k.a. odgovorno lice) iz Srbije.
Sa druge strane, ovlašćeni registri će moći da budu samo firme registrovane u Srbiji. Dakle, strane firme će moći da budu ovlašćeni registri za .rs domene, ali samo preko lokalnog predstavništva. @dinke ...a za tebe koji širiš fud-buzz ima da hardkodujem zabranu za registraciju .rs domena do 2009, da ne bude kako nisi bio u pravu :-))) ...šalim se, naravno :-) Poslednja izmena od smarkovic : 15. 09. 2007. u 21:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Hehe, ma moze, nema frke. Ja sam samo realni optimista, koji valjda pokusava (kad vec nemam nikakav drugi uticaj) da ljudima koji ucestvuju u tome probudi stari dobri srpski inat, pa da makar i "zainat meni" to bude sredjeno mnogo pre 2009 godine.
![]() A sad malo ozbiljnije, moj najbolji klijent je firma koja poseduje nekih 10k domena, od cega je dobar deo cctld, slucajno znam kako dobro idu pojedine extenzije (otuda znam cene za slobodne cctld extenzije koje si verovatno video na mom Blogu), a domaineri jedva cekaju nesto novo. I sam kao profesionalac znas kakav je buzz bio oko .vn domena, tako da ... siguran sam da bi slicno bilo sa .rs (.me). Kakvi bi bili komercijalni efekti za domaci nic, ne moram da pricam. Naravno, i ja sam priznajem kao i mnogi ovde malo nestrpljiv, posto naravno i ja imam svoj interes, a cela procedura se meni bas otegla, ali daleko od toga da bilo koga optuzujem, naprotiv, kao sto sam vec i rekao na drugoj temi, izuzetno postujem tvoj rad oko intermodiuma, domaceg registra itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
![]() ![]() |
![]() Dinke nemoj molim te da ulazite odmah, pustite nas sitnu ribu da maznemo nesto na domacem nebu barem :P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() To i jeste ono sto ja ocekujem da ce se desiti... pokupice se sve sto iole ima veze sa životom, i to oni koji ionako vedre i oblače, a nama na balkonu će ostati samo ono što niko nije hteo
![]()
![]() |
#207 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
![]() Ima li neki link/info ka proceduri za prebacivanje .co.yu na .rs , posebno oko prednosti i pravila oko nje za registranta domen.co.yu za dobijanje domen.rs?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Slobodan Marković
Qualified
|
![]() Ziro, procedura u vezi sa tim jos uvek nije usaglašena i biće predmet rasprave, koja će početi do kraja ovog meseca. Informacija o raspravi biće objavljena kako ovde i na elektronskim forumima, tako i preko sredstava javnog informisanja, tako da ćete na vreme biti obavešteni o svemu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
![]() Hvala Slobo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 16.06.2007
Hvala: 0
6 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() Kad se očekuje prelazak? Interesuje me jer hoću da uzmem co.yu domen za svoju firmu... Da li da kupujem ili da sačekam?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Preporuka za .RS registar? | DejanVesic | Domain Name Service (DNS) | 25 | 20. 09. 2012. 13:53 |
Besplatna registracija .RS internet domena | Pedja | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 33 | 23. 01. 2012. 14:21 |
Učešće SPC u izboru ćiriličnog Internet domena Srbije | nn.nn | Domain Name Service (DNS) | 86 | 08. 03. 2010. 18:20 |
RNIDS - Dan Registra nacionalnog Internet domena Srbije | stecko | IT događaji | 4 | 08. 03. 2010. 15:38 |