|
Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
majstor
Wrote a book
|
![]() Kuci imam stari IBMov server sa 2 procesora i nesto memorije, SCSI diskovima i sve to spojeno na moj ADSL. Instaliran debian i to mi sluzi kao DNS, mySQL i Apache server uglavnom za probe, testiranja i neke stranice koje nisu nesto narocito posjecenje, uglavnom od prijatelja, njihovih prijatelja i prijatelja njihovih prijatelja. I sve je to do neki dan fino funkcionisalo (oko 5 godina) i sad mi se desava da server na momente zamre, ne odgovara ni jedan servis (DNS recimo, sto me narocito nervira), i nakon 20-40min 'nastavi'.
Sumnjam na apache i mySQL, tj neki od sajtova, ali ne znam kako to utvrditi. Meni treba neki tool koji ce pratiti rad ova 2 (moze i komplet servera), biljeziti to u neke logove ili grafikone kako bih mogao kasnije da skontam zasto i kako. Pogotovo bi bilo korisno da znam koji od vhostova pravi toliko opterecenje. Ideje ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 27.11.2005
Hvala: 47
57 "Hvala" u 31 poruka
![]() |
![]() Moj drug je nesto instalirao cini mi se Cacti http://cacti.net/ i njime nadgleda sve, cak i kapacitet svojih UPS-eva. Kako se konfigurise i ostalo, ne pitaj me, ne znam
![]() Pogledaj i http://gentoo-wiki.com/HOWTO_SNMP_and_MRTG_Made_Easy |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Miljan Karadzic
Certified
|
![]() Cacti je ogroman.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ja za to koristim cron process koji poziva apache-status na serveru (pomocu lynx -dump) i mysqladmin extended-status.
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 19. 09. 2007. u 19:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() Mi sa Cactijem nadgledamo gomilu stvari i zadovoljni smo...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Monitoring servera/sajta. | Miroslav | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 6 | 30. 04. 2010. 17:04 |
Apache + PHP + MySQL na mobilnom | teknoledge | Opušteno | 0 | 25. 01. 2008. 23:54 |
DPT usage | BrainDamage | Opušteno | 4 | 07. 06. 2007. 13:01 |
Network monitoring | aleksandar | Web aplikacije, web servisi i software | 2 | 15. 11. 2006. 10:15 |
Ajax powered site monitoring | MorenoArdohain | Web aplikacije, web servisi i software | 3 | 25. 10. 2006. 23:42 |