|
Flash Flash, actionscript |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
novi član
Datum učlanjenja: 12.08.2007
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Dakle f-ja duplicateMovieClip() je izbacena u AS3. Sada ne moze da se izvrsi apsolutno dupliranje objekata (sa svim njegovim trenutnim svojstvima) vec umesto toga moze da se napravi njegova nova instanca pomocu konstruktora. Da li neko zna na koji nacin se ovo radi?
recimo imam na Stage-u MovieClip sa imenom m1_mc i zelim da napravim novu instancu m2_mc. Kako bi to uradio? Nesto poput ovoga ne radi: Kôd:
MovieClip m2_mc = new MovieClip(m1_mc) Kôd:
MovieClip m2_mc = new MovieClip(m1_mc) m2_mc.addChild(m1_mc) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
novi član
Datum učlanjenja: 12.08.2007
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Ispravka. Ovaj gore kod napisah pod uticajem Java syntax-e
![]() Kôd:
var m2_mc:MovieClip = new MovieClip(m1_mc); Kôd:
var m2_mc:MovieClip = new MovieClip(); m2_mc.addChild(m1_mc); |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
Professional
Datum učlanjenja: 26.04.2007
4 "Hvala" u 4 poruka
![]() |
![]() probas google prvo
![]() as3 duplicatemovieclip prvi link, pogledaj sve postove senocular-a lik je kralj, pokrio je gomilu stvari u tom thredu malo sam pogledao sta je uradjeno, def. duplicateMovieClip kakav je postojao nije vise u akciji njegovo resenje je sasvim ok za ono sta se da uraditi za neka specijalna dupliranja mozes modifikovati prema potrebama
blog: mrsteel.wordpress.com www: hagane.us del.icio.us Hagane Flash Forum - od pocetnika do eksperta Poslednja izmena od MrSteel : 22. 09. 2007. u 17:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
novi član
|
![]() Nema dupliciranja movieclipova koji su na stageu. Mozes ih samo atachirati iz librarya. Ako ti treba dupliciranja neke grafike mogao bi probat izvuci bitmapData iz MovieClip.graphics, ili sa ovim:
http://www.tink.ws/blog/as-30-clonin...ting-graphics/ BTW, ovo mi je prvi post ovdje, forum pratim vec jako dugo i stvarno mi je super. (Hi MrSteel!) ![]()
seven | the witchdoctor | nivas.hr Poslednja izmena od seven : 23. 09. 2007. u 14:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Pozdrav Nevene , dobrodošao ...
![]()
![]() |
#6 |
novi član