|
Opušteno Trenutak za pauzu - Ćaskanje.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() Na ROLu (Raiff. online) kada odem u deo "menjačnica" pa na kalkulator imam dve opcije po kojima da mi računa kurs - prva je "odnos valuta" a drugi je "za transakciju". Jel neko zna možda šta ova dva znače i kako koji računa? Tu menjačnicu koristim čisto kao orijentir da znam koliko mi na primer dolara treba da bih kupio toliko i toliko dinara.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
profesionalac
Qualified
|
![]() Na primer odnos između EUR-a i dolara je mislim oko 0,61 tolika je razlika između njih. A ovo za transakciju predpostavljam da se baš gleda standardni trenutni kurs valute.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 13.11.2006
Hvala: 13
145 "Hvala" u 11 poruka
![]() ![]() |
![]() neznam za ove dve opcije , ali znam da je na Raiff. online kupovni kurs uvek nizi za jedan dinar od banke intesa , i to me nervira ....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
![]() ![]() |
![]() Ali kad se menja iz dolara u eure onda se dva puta naplacuje razlika posto je NBS naredila da prvo mora da se pretvori u dinare. Sto znaci da prodajete prvo dolare po jeftinijoj ceni a onda kupujete eure po skupljoj!
Lopovi! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 21.06.2005
Hvala: 93
525 "Hvala" u 19 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Jel zna neko da bi objasni koja je razlika u efektivi (kupovni i prodajni) i devizama (kupovni, srednji i prodajni) i sta se od toga odnosi na mene kao pojedinca kad menjam valutu u banci?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 17.10.2006
Hvala: 42
18 "Hvala" u 9 poruka
![]() |
![]() Devize su pare na racunu, to te pre zanima ako naprimer imaš preduzeće. Efektiva je gotov novac iliti keš, po efektivnom kursu kupuješ-prodaješ u banci ili menjačnici.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() @ Dzordz - jeste, tako je uvek bilo koliko ja znam... Zato placam ili u dolarima/evrima ili u dinarima
@BluesRocker - nemam pojma ni ja, ali me interesuje i to ![]() EDIT: @akubra - hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
profesionalac
Professional
|
![]() Citat:
Pozdrav Off Topic: p.s. Nadam se da ovo za Piranu ne spada u reklamiranje. Ako jeste, izvinjavam se.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
I think I'm a sofa...
Professional
Datum učlanjenja: 16.11.2005
Hvala: 9
28 "Hvala" u 25 poruka
![]() |
![]() Nemojte da nasednete na foru, mnoge menjacnice imaju istaknute kurseve u koje nije uracunata provizija, prilikom otkupa ili prodaje.
Tako da nije retka situacija da se ljudi zalete na dobar kurs, a menjacnica te olesi viskom provizijom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() ^
Ja uvek pitam za proviziju. I skoro uvek se "cenkam" oko kursa (u vecini menjacnica je dozvoljeno) ne zavisno od sume koju menjam (posto ja skoro uvek prodajem, nikada ne kupujem).
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
pitanje u vezi marketinga | bocko | Marketing i SEO | 14 | 11. 04. 2010. 10:32 |
Pitanje u vezi poreza za građane | zoki | e-Business | 40 | 05. 03. 2010. 17:48 |
adsense pitanje u vezi naloga | apex | Marketing i SEO | 7 | 20. 10. 2007. 23:16 |
Pitanje u vezi apache log-a | twix | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 5 | 10. 09. 2007. 02:47 |
Pitanje u vezi ASP.NET | celawi | Programiranje | 2 | 11. 10. 2006. 19:48 |