|
Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Testiram Zend Studio i ono sto mi fali je code coloring za smarty. Nisam uspeo da nadjem na netu, da li neko ima nesto slicno...
Ili, da li moze recimo samostalno da se definise?
![]() |
#2 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Koliko je meni poznato Zend Studio nema podršku za definisanje novih highlightera (samo možeš podešavati postojeće). Možda grešim, ali se ne sećam da sam igde naleteo na nešto što bi ti omogućilo da uvezeš / definišeš hightlightere.
![]() |
#3 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Na žalost to sam i ja primetio, kada otvorim .tpl prikaže se se flat, kao običan tekst, pa rekoh da li neko zna kako ovo može da se odradi.
![]() |
#4 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Možda da umesto .tpl koristiš .html. Tako ćeš dobiti HTML, CSS i JS naglašavanje u templateima, ali ništa od naglašavanja Smarty tagova. Nije rešenje, ali mi deluje bolje od plain text varijante...
PS: Odsustvo podrške za Smarty u Zendu je bio jedan od razloga zašto sam prestao da ga koristim. Kad koristiš PHP kao template jezik onda imaš sve mogućnosti editra na raspolaganju: naglašavanje sintakse, code proposal, template itd itd itd, ali nećemo sad opet o tome ![]()
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 17. 01. 2006. u 13:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Koliko vidim, najviše što možeš da učiniš je da dodaš .tpl ekstenziju unutar html liste, kako bi makar html elementi bili obojeni.
Tools->Preferences, pa odeš na File Types tab, gore levo selektuješ HTML a gore desno klikneš na Add i dodaš tpl. Ovo je za verziju 4, možda je kod petice nešto drugačije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Obojen je meni html, ali ja hocu da budu obojeni smarty tagovi.
![]() |
#7 |
Boris
Grand Master
Datum učlanjenja: 01.12.2005
Hvala: 5
156 "Hvala" u 2 poruka
![]() ![]() |
![]() mozda da prekopas po zendovim data fajlovima, to sam radio za neki ide, ne secam se koji, kada sam dodavao svoje kljucne reci za highlight...
![]() |
#8 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Kopao ja, nisam našao ništa vredno pažnje. Obzirom da je ovo komercijalan software, možda je i jedino rešenje da otvoriš support ticket (mislim da prihvataju čak i ako je Zend samo u evaluacionoj varijanti) sa pitanjem da li može ikako da se to sredi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Zend Studio debug problem | c_shark | PHP | 0 | 26. 04. 2010. 12:14 |
Zend Studio | Ministar | Sva početnička pitanja | 2 | 06. 10. 2007. 12:55 |
Zend Studio AntiAliasing Tweak | tesla | Web aplikacije, web servisi i software | 5 | 02. 10. 2006. 21:54 |
Eclipse, Zend Studio, i debugging | McChoban | PHP | 3 | 09. 08. 2006. 00:34 |
Zend studio 5 | bluesman | Web aplikacije, web servisi i software | 6 | 11. 11. 2005. 20:19 |