Linkovi Linkovi do interesantnih sadržaja. NO SPAM! Svaka nova tema zahteva odobravanje pre prikazivanja |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Aj' ne traži dlaku u jajetu...
![]() I Google se zove google bez dobrog razloga, a da ne pričamo o yahoo ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() pazi, fora je u tome sto na vokabular.org stoji definicija vokabulara kao ona sto im je na home page, tj. objasnjava da je vokabular sinonim za recnik sto nije tacno. (probaj npr. Google define ).
Sto se tice jahua, koliko ja znam Yahoo! = Yet Another Hierarchical Officious Oracle. ![]() Mozda je to naknadno izmisljena zajebancija, ali bez obzira--smesno je. ![]() Na ovu nedoslednost sam uputio iz cistog razloga zato sto je stvar u povoju, da ne bude kasnije "I hate to say I told you so.". ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Ukoliko ima zainteresovanih za razvoj projekta, molio bih da popunite formular:
http://www.vokabular.org/prijava.php |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
novi član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Uradjena je i opcija za prebacivanje na latinicnu verziju.
Kukiji cuvaju poslednju odabranu verziju i tu otvaraju pri sledecem pristupu sajta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() a da napravite neki dev change log ..
![]() |
#16 |
novi član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Postujemo na nasem forumu kada se nesto zavrsi, treba sve prikupiti na jedno mesto.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Prvo da vam se zahvalim na komentarima u vezi Vokabulara. U nekim stvarima smo vas poslusali, mnogo toga smo vec i sami imali u planu, a siguran sam da ce novih ideja uvek biti.
Ono sto mismeta su komentari tipa: "sto nema Ajax", "sto nema Rubby" i slicno. U zivotu nikada nisam jurio za trenutnom modom, a nemam nameru da takav pristup sada menjam. To sto je nesto IN mene nimalo ne dotice. Dotice me samo nesto sto funkcionise, prakticno je i sluzi svrsi. Dobra stvar je sto smo se Igor i ja po ovom pitanju odlicno nasli tako da medju nama nema mnogo dilema na tu temu. Dzidze cemo koristiti samo kao opcije, koje mogu da unaprede funkcionalnost ali nikada funkcionalnost necemo uslovljavavati koriscenjem dzidza. Kada je web u pitanju zna se sta je su dzidze, a sta radi posao. Vokabular ce danas-sutra dobiti malo Ajax-a, dodatak koji ce doneti neku prakticnu pomoc u pretrazi. Vremenom cemo dodavati slicna unapredjenja, ali necemo preterivati. Vreme cemo posvetiti bitnijim stvarima, prosirenju broja opcija, i dodavanju novih korisnih sadrzaja u Vokabular. Kada je u pitanju diksusija o tehnologiji koja treba da stoji u pozadini Vokabulara, meni se najpre namece pitanje baze podataka. Vokabular, kao i svaki drugi recnik ima prilicno raznovrstan tekstualni sadrzaj, koji obiluje oznakama umetnutim u sam tekst, a koje su zanimljive za pretrage i analize, tako da se bas i ne uklapaju u relacioni model. O tome bi, recimo, moglo da se prica. Na kraju da i ja iskoristim priliku da pozovem sve vas koji ste zainteresovani da nam se pridruzite u pravljenju Vokabulara. Dovoljno je i da se angazujete davanjem dobrih ideja ![]()
Peđina beležnica (blog) - www.uzice.net - wireless.uzice.net - www.vokabular.org - www.vodic.net - forum.uzice.net Poslednja izmena od Pedja : 25. 01. 2006. u 18:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Posto ste toliko trazili, ugradjen je Ajax u Vokabular pa sada imate opciju word suggest prilikom kucanja upita za pretragu.
CSS ne radi najbolje u IE, da se ne iznenadite. Izboricemo se valjda sa nekompatibilnoscu.
![]() |
#19 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() treba tu jos poraditi, malo JS da mogu sa strelicama da idem gore-dole, tj. da se ponasa kao select box, da nestane na onBlur (mislim da se tako zove, kada kliknem bilo gde drugde), i tako te neke sitnicice.
PS gde nestade onaj lepi okvir sa pozadinom oko search boxa? (mislim da je bio sive pozadine) |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|