|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 22.09.2007
Hvala: 8
39 "Hvala" u 10 poruka
![]() |
![]() Evo koda sa kojim sam ovo za datme rijesio mozda netkome zatreba.
PHP kôd:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() samo jedno offtopic pitanje, sto insistirati na klasama ako su sastavljene samo od static funkcija ? jedino organizacije radi... ali to mi nekako nije dovoljno dobar razlog
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() pogledaj funkcije strototime(), malo je čitljivije sa tim
PHP kôd:
![]() |
#14 | |
profesionalac
Qualified
39 "Hvala" u 10 poruka
![]() |
![]() Citat:
1. Ako mi je napravljeno kao klasa, mogu napisati unit test 2. Ako imam unit test, onda mogu lako optimizirati kod bez pretjeranoga straha da cu nesto zeznuti, npr. mogu lako zamjeniti kod fukcije sa ovim što je bluesman napisao i vidjeti da li je sve ok bez da sada moram gledati kao jedna i kako druga funkcija rade... 3. Ako bih imao faj sa funkcijama, postoji mogućnost da ukljućim neki drugi faj koji ima fukcije koje se isto zovu, pa eto opet problema... Mislim da su ovo uglavnom svi razlozi(bar kojih se trenutno mogu sketiti)... Da li je to najbolja praksa, pa iskreno nezam, ali mi se zada čini bolja od alternative... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() da me ne shvatis pogresno, nisam rekao da je to nesto specijalno lose niti specijalno dobro... samo me je zanimalo.
Kad smo kod toga koliko vas jos koristi unit testing ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
profesionalac
Qualified
39 "Hvala" u 10 poruka
![]() |
![]() Citat:
...unit testing -> ja gledam da koristim, kada imam funkciju za koju kužim kako da napišem test, ali ne mogu reći da sam unit test developer, možda jednog dana... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ja preferiram da mi samo baza pravi timestampove, a vadim ih pomocu UNIX_TIMESTAMP(). Tako sam siguran da su svi timestampovi kreirani po istom satu i u istoj vremenskoj zoni, za slucaj da se php vrti na drugoj masini od baze (ili na vise masina za neki load balancing)
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Pitanja u vezi hetzner.de | Zizi | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 8 | 03. 02. 2010. 13:52 |
pitanja u vezi iPhone razvoja | srdjan | Istine i zablude | 7 | 23. 12. 2009. 20:11 |
Dva pitanja u vezi Google PR-a | Igor Salindrija | Marketing i SEO | 6 | 03. 01. 2007. 10:22 |
Par pitanja u vezi Maca i tastature | Ilija Studen | Hardware | 33 | 19. 12. 2006. 14:18 |
Pitanje u vezi ASP.NET | celawi | Programiranje | 2 | 11. 10. 2006. 19:48 |