|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
novi član
Datum učlanjenja: 24.06.2008
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Zanima me kako mogu da odradim upload vise slika (konkretno 3) i njihov resize jedan na odredjenu dimenziju i jos jedan na drugu dimenziju, i sve to kroz jednu skriptu. Ja sam gledao i nasao neke skripte za upload jedne po jedne slike, ali nisam za vise odjednom, a to mi treba, i treba mi da dobijem nakon toga i njihove lokacije na serveru gde su uploadovane, znaci lokaciju svih 6 slika (3 vece i 3 manje) kako bih mogao da upisem posle pomocu druge skripte u bazu informacije o njihovoj lokaciji.
Ima li neko ovako nesto vec? ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]()
#3 |
novi član
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Ja sam temu postovao u deo za PHP. Kakve veze ima ovo sto si odgovorio sa tim?
"SWFUpload is a combination of JavaScript and Flash that provides advanced browser upload control." |
![]() |
![]() |
#4 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() pa zato što ti swf upload dozvoljava upload više slika u isto vreme ...
šta ćeš ti sa tim slikama kasnije da radiš je na tebi ...
#5 |
novi član
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Pa meni ne treba takav pristup, meni treba to php da odradi...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() pa mora php da ti odradi obrni okreni, ovo Nixino ti samo stedi posao...
Upload vise fajlova se radi potpuno isto kao i upload jednog fajla, samo ponovis postupak za svaki uploadovani fajl... zgodno je da file inpute nazoves kao niz, tipa <input type="file" name="fajlovi[]" /> jer onda mozes da ih handlujes u petlji... za resize slike koristis imagecopyresampled(), vidi php manual za primer
#7 |
novi član
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Evo skripte koje koristim za upload jedne slike
PHP kôd:
I da uploadujem izabrane slike na server, i tek ako su svi fajlovi validni (ako su slike a ne recimo php skripte ili slicno) da skripta prosledi njihove lokacije drugoj skripti tipa: PHP kôd:
Nadam se da ste me skontali ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Ivanhoe ti je lepo rekao sta da uradis.
#9 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Ne, on hoće da mu to neko uradi na osnovu skripte koju je okačio.
Koliko ono beše satnica PHP programera? 15e? Više?
#10 |
novi član
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Ok je, ne mora niko da odgovara nista vise, ok je.
|
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
najbolji setup za multi-user hosted resenje? | ivanhoe | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 10 | 27. 03. 2009. 22:33 |
Sort multi dimensional array | cvele | Code snippets | 1 | 18. 11. 2008. 11:07 |
[REŠENO] multiple image upload? | dootzky | Web aplikacije, web servisi i software | 6 | 03. 10. 2007. 13:35 |
[linux] multi rename tool | kodi | Web aplikacije, web servisi i software | 6 | 12. 06. 2007. 21:33 |
Flash Player 9 GPU akceleracija, multi-threading, multi-core, bitmap filtering. & ... | MrSteel | Flash | 0 | 11. 06. 2007. 09:14 |