Regular expression i htaccess regex, PCRE, POSIX, upotreba Apache .htaccess , mod_rewrite |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
novi član
Datum učlanjenja: 16.02.2008
Hvala: 2
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() ovako, pravim jednu web aplikaciju za sebe
![]() problem je u tome što je cela aplikacija napisana u asp vbscriptu i asp.netu (nema menjanja platforme ![]() www.blabla.net/novosti/?/idnovosti/naslov/ sad, zbog ? mogu da pokupim ceo "/idnovosti/naslov/" i da pomoću obične replace funkcije skinem / i slova i onda mi ostane samo ID novosti pomoću koje vadim iz baze šta već treba. naime problem je kada naslov u sebi sadrži broj, i onda dođe do mešanja IDja novosti i tog broja. dakle, kako da formiram regex pattern za sklanjanje svega osim ID-ja iz prosleđenog parametra? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 29.10.2007
Hvala: 1
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() Regex:
/(.*?)/.* i onda mozes da koristis back reference $1 da dobijes samo id. Nisam siguran koja je sintaksa u .net-u za to. A mozes i nesto na temu $s = explode('/', '/idnovosti/naslov') i da uzmes $s[0]. Onda ti ne treba regex. Naravno to ce malo drugacije da izgleda u asp-u... |
![]() |
![]() |
"Hvala" andrejpav za poruku: |
![]() |
#3 |
novi član
Datum učlanjenja: 16.02.2008
Hvala: 2
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() hvala na odgovoru, ali sam u međuvremenu naišao na bolje rešenje. nabasao sam na pattern "/.([^/]+)./", sa kojim mogu da prosledim više brojeva kao parametre (što mi je u stvari korisno, u sekciji za novosti: ?/archives/2007/10/).
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
[mod_rewrite] - Problem sa brojem parametara | mb_sa | Regular expression i htaccess | 4 | 09. 03. 2008. 19:10 |
Upoređivanje 2 baze podataka | bluesman | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 4 | 31. 01. 2008. 14:56 |
Usklađivanje serverskog vremena i našeg lokalnog | chux | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 8 | 07. 11. 2007. 10:58 |
C# ActiveX i prosledjivanje parametara iz html | raindog | Programiranje | 0 | 16. 10. 2007. 18:40 |
Problem pri prosleđivanju fajla | Ilija Studen | PHP | 12 | 06. 12. 2006. 09:39 |