|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#21 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() ^ Verovatno zato sto je ulozio i vreme i novac da bi dosao do svih potrebnih informacija.
![]() |
#22 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() ^ sad zvucim kao onaj klinac iz Uzicke republike kada pite Petra Prlickog (aka Pera pekar): "Ciko, a jeli sav ovaj lebac tvoj?"
Edit: sad si mi se uvali izmedju. Pa to ja sve vreme i pitam, ako nece da kaze - nije frka, ali neka kaze "necu da kazem" a ne da zavirujem k'o ludi milojko svaki cas da vidim da li je napisao nesto.
![]() |
#23 | |
хардвераш
Qualified
Datum učlanjenja: 04.01.2007
Hvala: 4
25 "Hvala" u 10 poruka
![]() |
![]() Citat:
Што се тиче завиривања, има овај форум и РСС довод (RSS feed) па не мораш стално да учитаваш страну. ф
![]() |
![]() |
#24 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() E, aj stvarno da se ne zezamo vise... da lepo zatvorimo ovu temu.
![]() |
#25 |
Siva eminencija
Grand Master
|
![]() Za pocetak otvorite Nevada korporaciju (iz drugih razloga su moje bazirane na Floridi). To kosta oko $1200. Nadjete CPA (preporuka http://www.certifiedtaxexpertsinc.com - zanemarite kako izgleda sajt
![]() Za merch acc nazovite +1 888 504 12 12 (pa da to resimo) Paypal nalog mozete da otvorite kao biznis i to je prilicno trivijalno. 1-8xx broj se dobija prilicno lako pedesetak dolara (trivijalno) Naravno, mnogo bolje resenje je da se cela struktura uradi koristeci Nevis. Otvaranje racuna u banci se relativno lako organizuje. PrepaidLegal daje prilicnojeftino flat-rate legal services i u principu imas sve ![]() Ako nekome ko ozbiljno zeli da otvara firmu u US ili UK, nek posalje privatnu poruku da mu dam neke telefone i kontakte, ali ne zelim da to javno objavljujem da ne bi svako kome padne na pamet zvao i trosio vreme ljudima sa kojima saradjujem. Takodje, imam telefone proverenih i ozbiljnih advokatskih kuca ali racunajte da neki od njih naplacuju $400/h za konsultacije. E sad, porezi moraju da se placaju, tako da je idealna konstrukcija da vlasnik firme u US bude DOO iz Srbije, na taj nacin sav profit koji bi bio oporezovan preneses na DOO u Srbiji i platis porez ovde (koji je samo 10%) osim ako ne investirate u Nevis kada je to takoreci tax-free. |
![]() |
![]() |
5 članova zahvaljuje McKracken za poruku: |
![]() |
#26 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 18.11.2006
Hvala: 0
16 "Hvala" u 10 poruka
![]() |
![]() Upravo sam zato i uzeo njih kao primjer -- iako Slovenija već jest u Uniji, investitori su inzistirali da se napravi flip (otvori firma u Londonu i na nju prenese vlasništvo na slovenskoj firmi) kako bi im bilo lakše kontrolirati tvrtku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 26.12.2007
Hvala: 2
4 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() varijanta prebacivanja vlasnistva je normala... ja imam slucaj na liniji san francisko-london.
kad smo kod zemante... iako sam bio na promociji, nisam provalio da su slovenci, dok nisam procitao na markovom blogu. inace, u britaniji ltd. firma ima iste mogucnosti/prava/obaveze neovisno o tome da li je vlasnik rezident ili ne. zapravo, nerezidentima je to super... briti kao nerezidenti imaju prednosti oko poreza i NI a non-EU stranci sto tako ipak mogu legalizovati svoje poslovanje, pa cak i regulisati boravak u UK ako firma ozbiljno posluje i ako znas prave ljude na pravim mestima. edit: ako vam treba otvaranje firme u UK, imam super knjigovodju... ne... nije reklama, tip mi je ortak i zaista super radi poveren mu posao... pri tom je maher za ''mutjkanje, ali u skladu s propisi''. ![]() Poslednja izmena od miloshz : 24. 08. 2008. u 03:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Moderator
Master
Datum učlanjenja: 07.08.2005
Hvala: 25
76 "Hvala" u 50 poruka
![]() |
![]() Iz nekoliko izvora koji za Srbiju rešavaju problem isplata honorara dobio sam preporuku da je za nas Gibraltar najefikasniji za kreiranje IT-related offshore kompanija.
Mislim da će na BlogOpen-u i BizBuzz-u biti prisutna osoba s kojom vas mogu upoznati (tamo mi se javite, ako i dalje ne budete rešili problem), pa da direktno saznate potrebne detalje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Zašto Gilbratar ?
Koji su benefiti istog ?
![]() |
#30 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 26.12.2007
Hvala: 2
4 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() gibraltar jeste ok offshore jurisdikcija... cesto ga koriste briti koji zive u spaniji.
benefits? recimo ''UK, a nije''. ![]() ja sam vise godina sljakao na panamski offshore... no, sad hocu da establish a proper business tako da radim preko firme u londonu, kako sam preselio tamo. offshore je prolazna faza u ucenju i razvoju... u jednoj tacki shvatite da za ozbiljni posao morate imati jaku lokalnu osnovu i jaku lokalnu ekonomiju [citaj: london, moskva, nju jork]. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Osnivanje hosting kompanije | viktors | e-Business | 50 | 23. 07. 2010. 15:15 |
Omiljene Internet kompanije | Dejan Bizinger | Opušteno | 12 | 06. 07. 2010. 10:54 |
CSS3 i browser specifične mogućnosti, danas... | Dragan Babić | Web design, Layout, User Interface | 34 | 04. 03. 2008. 16:31 |
MySQL i mogućnosti koje developeri retko koriste | dinke | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 3 | 20. 01. 2006. 23:25 |