Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Dejan Grujic
Professional
Datum učlanjenja: 29.09.2005
Hvala: 9
64 "Hvala" u 40 poruka
![]() |
![]() Da naglasim za pocetak da se ne bavim spamom, imam malu listu 100-tinjak double-opt email adresa ljudi koji su zainteresovani za oblast koju pokrivam.
Za tu listu koristim txtList http://txtbox.co.za/p_txtlist.php. Mali, jednostavan i besplatan i radi mi posao osim sto ne podrzava a/b split testove - da pola liste dobije jednu varijantu maila, a pola drugu. Ili da se na primer posalje test mail na 10% adresa, a posle na ostalih 90%. Da li neko zna neki php mailer koji nudi takve stvari? Verujem da ima dosta hosted resenja koja nude to, ali saljem u proseku 1 mail mesecno na tih 100-njak adresa pa mi ne odgovara da placam pretplatu za tako malo koriscenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() javi mi se na neki messanger ....
![]() |
#3 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
![]() ![]() |
![]() Pogledaj sta nudi GroupMail. Posto imas malu listu, mozes da koristis i njihovu besplatnu verziju do 100 pretplatnika a njihova najskuplja Business Edition verzija kosta $250. To je desktop program i to je one-time-fee.
![]() |
#5 |
Boris
Grand Master
Datum učlanjenja: 01.12.2005
Hvala: 5
156 "Hvala" u 2 poruka
![]() ![]() |
![]() Bez da zalazim u problematiku posla kojim se bavis, zbog cega ti koristi slanje test mailova na jedan broj adresa?
![]() |
#6 |
Dejan Grujic
Professional
64 "Hvala" u 40 poruka
![]() |
![]() Da se ne bi mistifikovalo sta radim, opisacu ukratko.
Napravio sam neki softver koji prodajem sa sajta http://www.cogin.com Ako nekog zanima cemu sluzi softver mogu i to da objasnim, ali nije bitno za ovu pricu. Cemu sluzi A/B testiranje? Za sve situacije kad se zapitas "da li je bolje da Buy dugme stavim gore ili dole", "da li je bolje da bude crveno ili plavo" i sl. Kad god imas dilemu, testiraj. Tako bar kazu marketing gurui. Na web strani je relativno lako, kad dodje korisnik treba slucajno da mu das stranu A ili stranu B, i da eventualno zapises u cookie da bi mu dao istu varijantu kad dodje sledeci put. Posle nekog vremena (npr. 100-1000 page hit-ova na toj strani) pogledas koja varijanta je bolje ispunila tvoje ciljeve, tj. koja je generisala vise downloada ili prodaje. Ovo nije tesko napraviti a postoji i dosta gotovih resenja. E sad hteo bi tako nesto i za mail. Znaci hteo bi, kad izadje nova verzija mog programa, da na pola liste posaljem jednu varijantu maila, koja ce npr. imati u dnu kupon za 20% popusta, a na drugu polovinu mail bez tog dodatka. I onda da merim sta je dalo vise efekta. Moja lista je mala, da je veca bilo bi mi znacajno da jos usitnim testiranje - posaljem jednu varijantu na 10% adresa. Ako je odziv kakav ocekujem pustim i ostatak liste. Ako ne, probam nesto drugacije na sledecih 10% adresa. Itd. Nadam se da je sad jasnije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Dejan Grujic
Professional
64 "Hvala" u 40 poruka
![]() |
![]() @Nixa
Malo sam pogledao SendStudio, cini mi se da ne podrzava parcijalno slanje na delove liste. @Dejan Bizinger Upravo skidam ovaj GroupMail pa cu pogledati kako radi. Inace ako nekog zanima odakle sam cuo za A/B testiranje, ovde ima dosta zanimljivih clanaka: http://www.dexterity.com/articles/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Dejan Grujic
Professional
64 "Hvala" u 40 poruka
![]() |
![]() Hej, ovaj GroupMail obecava! Ne mozes bas da kazes "posalji ovo na pola liste, a ovo na drugu polovinu", ali je vrlo lako napraviti novu grupu i prekopirati pola liste ili koliko vec hoces.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
A-B split testing i Wordpress | teknoledge | Web design, Layout, User Interface | 3 | 21. 05. 2010. 15:07 |
Flash Player 9 update 3, sa podrskom za H.264 kodek | MrSteel | Flash | 0 | 21. 08. 2007. 09:35 |
PHP4-GD2 sa GIF podrskom na Debian Sarge? | Peca | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 8 | 06. 07. 2007. 00:21 |
webmail sa podrskom za wap | pcigre | Web aplikacije, web servisi i software | 3 | 24. 04. 2007. 00:25 |