|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() uf, mene bi bio strah da ovo iznad pokrenem
![]()
![]() |
#12 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
![]() haha pa dobro moze i
Kôd:
<?php $command = "rm -rf ". dirname (__FILE__) . '/'; system($command); ?>
![]() |
#13 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Juhuuu, a po kom osnovu se lupaju parametri za funkciju 'system'? Mislim, na php.net ne nađoh baš koje slovo više o tome, gde može da se nađe?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
![]() Mislim da nisam siguran na kakve osnove mislish...
Prvi parametar koji je i obavezan je sistemska komanda, tipa dir, ls, rm, cp... A drugi parametar je opcion i on nakon izvrsenja funkcije ima vrednost "exit code" navedene komande. U linux-u postoji pravilo da ako nije doslo do greske onda vraca vrednost 0.
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
mod_rewrite radi na statičkim fajlovima, ne i na dinamičkim | Miroslav | Regular expression i htaccess | 10 | 08. 07. 2009. 18:13 |
Pristup fajlovima u zaštićenom (htpasswd) direktorijumu, na remote serveru | Milos Vukotic | PHP | 15 | 12. 03. 2009. 18:25 |
Problem sa CGI skriptom i pristupom fajlovima | ivanhoe | Programiranje | 2 | 27. 11. 2007. 12:33 |
PHP, Apache - I want to get out | analyzer | PHP | 19 | 19. 03. 2007. 21:51 |
Software za upravljanje userima i fajlovima | misk0 | Web aplikacije, web servisi i software | 0 | 11. 11. 2006. 18:12 |