|
(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 19.05.2007
Hvala: 13
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() Kôd:
hr { width:100%; height:1px; border-bottom:0; margin:0; padding:0; } Da li je moguce IE6/7 natjerati da prikaze <hr /> tag ispravno, tj. onako kako je definisano sa CSS-om, prvnestveno gledajuci na margin i padding osobine. Unaprijed hvala na odgovorima! lp, mb |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 05.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Meni se čini da to ne može da se uradi koristeći IE6 i 7, tek osmica radi OK.
Možda da koristiš div kao zamenu? Nešto tipa: * { margin: 0; padding: 0; } div.hr{ height: 1px; background: #000; } ... <div class="hr" />
![]() |
#3 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() razmisli da li ti hr uopste treba? Semanticki je hr tag malo diskutabilan, jer sem vizuelnog nema neki smisao u contentu, bolje koristi border na nekom vec postojecem elementu..
![]() |
#4 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 19.05.2007
Hvala: 13
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() Znam da moze div koristiti kao zamjenu, ali po pitanju semantike cini mi se da je hr ispravnije rješenje, medjutim, htio sam provjeriti da li ima neko rješenje da se natjera Ie da prikazuje hr kako treba.
Trenutno kako je rjesno nije moguce na neki postojeci element staviti border (nema tog elementa). Ako se ne moze natjerati da IE prikaze kako treba hr tag, DIV je super rješenje ![]() Pozdrav i hvala vam na ucesu u temi. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
IE ne registruje top i bottom margine | Marko Medojevic | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 1 | 09. 08. 2009. 18:20 |
Kako otkriti kako je neko provalio u sajt | Aleksandar.Ilic | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 41 | 21. 03. 2008. 22:45 |