![]() |
#11 |
novi klan
Professional
Datum učlanjenja: 03.02.2007
Hvala: 43
427 "Hvala" u 50 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() hm... probaj da izgovoriš to - digitalnatačkatačkakom
![]()
"Hvala" japan za poruku: |
![]() |
#12 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 24.03.2009
Hvala: 2
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Posto ce sajt biti neka mesavina elitesecutiy-ja mycity-ja i devprotalk mogao bi da se zove
elitecitytalk.com Slobodan domen ![]() web-majstor.com je takodje slobodan Poslednja izmena od jovica888 : 06. 05. 2009. u 14:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() nemoj samo to 'elite' - potseca me na elitecity.com od Danila Cvijeticanina
![]() ![]() naravno, nije zazivelo. dakle, problem je sto ti neces napraviti nista sto vec ne postoji. a to ce tesko uspeti da zazivi. originalna ideja bi mozda i imala sansu da zazivi. ali mesavina ES-a i mycity-ja - tesko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Pa u principu potrebna mi je bilo kakva rec - posle se stvori "brand"
Pogledaj burek - uz duzno postovanje kakvo je to ime za sajt ![]() pljeskavica.com ![]() Nema veze i onaj sajt mi se zvao Jorgovan pa mi sada ortaci kazu - kad pogledam u cvece setim se tvog sajta. Znaci nije problem ime - samo da bude nesto originalno - kao "sestroslatka.com" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 30.03.2008
Hvala: 139
15 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() @jovica888
Jovice, ispasce da otkrivam toplu vodu, ali mislim da ce vredeti ako ti kazem. Na mnogim konferencijama, itseminarima, skupovima, pa i na web stranama, blogovima tj. gde god se govori o izradi web sajtova, nikako se ne preskace stavka originalnost i analiza konkurencije. Taj koncept koji zelis da ostvaris, kao sto neke rece u temi, vec postoji!, kako bih ti pribliznije rekao, prevelika i prejaka je konkurencija (ES, DPT, MC, Bench... ). Danas jedino opstaju oni novi sajtovi koji su se specijalizovali za nesto (mikronisha). Ne znam da li si primetio, ali trend i popularnost foruma opada. Pomenuti forumi imaju jak i privrzen komjuniti od ranije, i ti jednostavno ne bi imao sanse (cak i sa ogromnom kolicinom novca, sanse bi bile jako male). Zelis da napravis uspesan sajt (posecen, linkovan, i da cak zaradjujes od njega) - pusti neka ideja dodje sama, i trudi se da sve svoje muze usresredish na neku "usku" oblast (hrana za pse, interfejs web aplikacija, jezera srbije...) i da to o cemu pises nije vec prezvakano na webu (analiziraj konkurenciju). Nadam se da ti ovi saveti nece biti na odmet, iako nisu daleko od "tople vode" ![]()
2 članova zahvaljuje SSpin za poruku: |
![]() |
#16 |
član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Znam da je potrebna originalnost i uska tematika sajta tj orijentacija samo za jednu stvar
Uporedi sajtove kao sto su forum.krstarica.com domaci.de burek.com mycity.rs Ako pogledamo sadrzaj - pa oni se bas i ne razlikuju nesto puno i na svakom ima svega i svacega - na svakom su duskisuje slicne - Ali ono sto ove sajtove "gura" da budu najbolji jeste vreme - sto je sajt stariji to je vise ljudi culo za njega - otvoricu sajt i polako cu ga razvijati - necu to shvatati jako ozbiljno (kao sto je Peca rekao net biznis) vec nesto kao hobi. Polako ali sigurno Registrovacu domen svetonline.com I polako cu ubacivati sadrzaj - nigde se ne zurim... Poslednja izmena od jovica888 : 06. 05. 2009. u 16:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Knowledge base
Wrote a book
|
![]() Dobro bi bilo da ti naziv domena sadrzi barem jednu kljucnu rec. To opet zavisi da li ces ciljati srpsko ili svetsko trziste.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
nisu ti sajtovi uspeli jer postoje dugo, vec zato sto su startovali u trenutku kada nije bilo konkurencije. kada bih ja sada trebao da startujem od nule - bicu iskren - mislim da ne bi uspeo [odnosno, sajt nikad ne bi zaziveo ni priblizno ovoliko - cak ni za 5 godina]. Citat:
za brend je bolje imati neki naziv koji nije neka opsta rec [pod 'opste reci' mislim na: online, net, web, svet]. lakse ce se upamtiti malina, jorgovan, burek - nego 'svet'+'online'. |
||
![]() |
![]() |
"Hvala" Peca za poruku: |
![]() |
#19 |
I think I'm a sofa...
Professional
Datum učlanjenja: 16.11.2005
Hvala: 9
28 "Hvala" u 25 poruka
![]() |
![]() A posebno posto je "Svet" vec jedan poprilicno izgradjen brend. Definitivno lose ime.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() kupio sam forum-rs.com
Za koji dan cu dici forum... |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
.rs sajt sa PR 10 | Markok | Linkovi | 41 | 02. 01. 2012. 18:06 |
Hteo bih uloziti od 5 do 6 hiljada evra za neki sajt! | martinluter | Planiranje i usability | 137 | 09. 12. 2010. 14:21 |
APR sajt i prelazak na RS | McKracken | e-Business | 8 | 09. 09. 2008. 20:03 |
Sajt Ministarstva Informatike IMA SAJT! | Pedja | e-Business | 33 | 28. 08. 2007. 11:37 |
Opera cudan bag -> quirksmode sajt prebacuje strict mode sajt u quirks u drugom tabu | bojan_bozovic | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 0 | 12. 02. 2006. 12:42 |