![]() |
#31 |
Bojan Abramovic
Professional
Datum učlanjenja: 16.01.2008
Hvala: 30
47 "Hvala" u 30 poruka
![]() |
![]() Eto ja sam od tih koji u svojim projektima u CI-u izostavljam php closing tag i stavljam '// EOF'. Korektno mi deluje i sa i bez, nista cudno tu ne vidim.
PHP kôd:
|
![]() |
![]() |
"Hvala" bOkIcA za poruku: |
![]() |
#32 | |||
član
Certified
Datum učlanjenja: 27.11.2007
Hvala: 10
12 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() Citat:
Da stvar bude gora specifičnosti se posebno osećaju u timskom radu sa strancima. Nemci su recimo bez daljnjeg najspecifičniji u pisanju koda (kada je PHP u pitanju dosta njih koristi neku vrstu mutanta između PEARa i nekih krajnje čudnih sintaksičkih "sentenci") dok recimo ima slučajeva da kod bude toliko loš da ništa osim refactoringa ne preostaje. Zato code "beautifieri" nisu alatke koje treba potcenjivati, posebno Polystyle. Neki ih ne vole ali nepobitna je činjenica da jednim potezom može da se postigne potpuna doslednost jednom istom načinu formatiranja koda tj. izbegla karta u jednom pravcu za Golgotu kada nalogodavac posla zakuca na vrata ![]() Citat:
Citat:
![]() Uostalom koga ne mrzi može da pročita jednu od mojih skorašnjih tekstova na temu razvojnih PHP okruženja (link). Tekst je malo stariji ali generalno nema nekih preteranih razlika u odnosu na nove verzije. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() "Potcenjivati"? "Nije potrebno"? Ti si nešto pogrešno razumeo u mom postu. Potrebno je, i to baš zbog ljudi koji imaju takav stav kao ti
![]() ![]()
![]() |
#34 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 27.11.2007
Hvala: 10
12 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() Ne bavim se paradoksima jer su previše rekurzivni
![]() Što se tiče pitanja "dogovora"... Jedno je kada kompanija ima takvu poslovnu politiku da svakom junior developeru dodeli mentora koji će biti zadužen za uvođenje "junoše" u sitna crevca i uklapanje u svoje izolovane razvojne timove a potpuno drugo je realnost u kojoj se dešava da na projektu sarađuje nekoliko kompanija, neretko iz različitih država, gde svaka ima svoja ustaljena pravila i načine rada. Šta onda? Poslodavac kaže da posao mora da se odradi a njegov razvojni tim kuka kako će verovatno biti problema jer postoje neke neusklađenosti oko formatiranja koda ![]() Još gore ako se radi na projektu gde se više postojećih različtih projekata uklapa u jednu celinu. Ako nije potrebno "prčkati" po postojećem kodu i njegova enkapsulacija "drži vodu" onda u redu, ne treba poprvljati ono što nije pokvareno. Međutim, ako treba zavrnuti rukave teško da ima profesionalca koji nije osetio čari refactoringa i "ulepšivača koda" ![]() Poslednja izmena od holodoc : 23. 09. 2009. u 20:20. Razlog: typo |
![]() |
![]() |
"Hvala" holodoc za poruku: |
![]() |
#35 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 24.08.2009
Hvala: 37
300 "Hvala" u 17 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() "You’re not here to write code; you’re here to ship products!"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
novi član
Datum učlanjenja: 19.10.2009
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Citat:
E sad, zasto imati Enter na kraju fajla je vec drugo pitanje. Neki editori ga dodaju automatski, a neki version control sistemi po defaultu javljaju warning za to. Bas iz razloga sto je tekstualni fajl koji nema enter na kraju sumnjiv, kao da nije kompletan. Licno, meni se svidja preporuka CodeIgnitera da se koristi // EOF ili neka slicna oznaka, pa sam poceo da koristim to i kada radim van CIa. Nekako mi kod izgleda lepse u editoru ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|